Naar de hoofdinhoud

Je site of shop EEA-compliant (toegankelijk) maken

Maak goZELF je website of webshop EAA-compliant in combinatie met het GraagGoedOnline.nl × AudioEye "Toegankelijk houden pakket".

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Deze week bijgewerkt

De cijfers liegen niet. In Europa leven meer dan 100 miljoen mensen met een beperking — dat is ruim 1 op de 5. In Nederland zijn het er zo’n 4,5 miljoen; in België ruim 1,8 miljoen. Denk aan mensen met kleurenblindheid, gehoorverlies, moeilijkheden met muis- of toetsenbordbediening, en cognitieve uitdagingen zoals dyslexie.

Waarom je site of shop EEA-compliant (toegankelijk) maken?

Vanaf juni 2025 moeten organisaties met ≥10 fte of > €2 mln omzet wettelijk voldoen aan de Europese toegankelijkheidswet (EAA). Niet naleven kan leiden tot hoge boetes, juridische stappen, reputatieschade en uitsluiting bij aanbestedingen. De controle ligt bij o.a. ACM, AFM en RDI.

Maar ook kleinere ondernemers profiteren van toegankelijkheid: je bereikt tot 20% meer potentiële klanten, scoort beter in Google, verhoogt conversies en versterkt je merk. Zelfs zonder wettelijke plicht kun je te maken krijgen met antidiscriminatiewetgeving, klantverlies of eisen van grote opdrachtgevers. Toegankelijkheid is dus niet alleen verplicht voor sommigen, maar verstandig voor iedereen die zijn/haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil tonen.

Wat is de EAA-wet?

De European Accessibility Act (EAA), oftewel de Europese Toegankelijkheidswet, verplicht veel bedrijven om hun digitale diensten uiterlijk 28 juni 2025 toegankelijk te maken voor iedereen – ook voor mensen met een beperking. Websites, webshops, apps en digitale documenten moeten dan voldoen aan de WCAG 2.1-AA richtlijnen. Deze wet is inmiddels omgezet in nationale regelgeving in Nederland en België.

Welke eisen moet je aan voldoen om EAA-compliant te zijn?

Hiervoor hebben wij een EAA checklist opgesteld.

Goed om te weten: de punten van de checklist die niet worden vermeldt in onderstaande stappen zijn door het systeem of door AudioEye automatisch voor je opgepakt!

Hoe maak je jouw site of shop EEA-compliant (toegankelijk)?

Goed om vooraf te weten: GraagGoedOnline.nl × AudioEye

Je kunt goZELF je site EAA-compliant maken maar je hebt hiervoor een webtoegankelijkheid platform nodig zoals AudioEye om deze 2 redenen:

  1. AudioEye's visuele toolbar (ook toegankelijkheidshelpdesk genoemd) zorgt ervoor dat bezoekers zelf instellingen kunnen aanpassen die de WCAG-richtlijnen voorschrijven (groter lettertype, hoog contrast, kleuren en meer) zonder dat je moet inleveren op jouw visuele identiteit voor mensen zonder een beperking.

  2. Om op ieder moment aan de blijvend veranderende WCAG-richtlijnen (op moment van schrijven 2.1-AA) te voldoen door AudioEye's automatische toegankelijkheidsfixes, continue monitoring en een handmatige jaarlijkse toegankelijkheidsscan (audit) of een scan bij grote aanpassingen.

We gaan er in onderstaande uitleg van uit dat je ons "Toegankelijk houden pakket" hebt aangeschaft (jaarlijks terugkerend) waarbij AudioEye is inbegrepen.

Start zo snel mogelijk!

Wanneer je van ons een seintje krijgt dat AudioEye is geïnstalleerd op jouw site of shop ga dan zo snel mogelijk met onderstaande zaken aan de slag.

Want nadat je de visuele toolbar hebt geplaatst en je site opnieuw publiceert duurt het 24 uur voordat je site is gescand. Daarna kun je a.d.h.v. overzichtelijke rapportages aan de slag met problemen oplossen die AudioEye niet automatisch kon verhelpen.

Voor je begint: maak een back-up

Lees hier hoe je een back-up maakt en eventueel terugzet. Wij zetten een back-up voor je klaar genaamd "back-up-voor-toegankelijk-maken" MAAR mocht jij ondertussen nieuwe aanpassingen hebben gedaan dan is deze niet meer actueel.

AudioEye's visuele toolbar (toegankelijkheidshelpdesk) plaatsen + positioneren

De toolbar geeft bezoekers met een beperking direct toegang tot hulpmiddelen zoals grotere tekst, hoog contrast of een leesliniaal. Daarmee kunnen zij je site aanpassen aan hun eigen behoeften — zónder dat jij je ontwerp hoeft aan te passen. De juiste plek en zichtbaarheid van het icoon zijn daarom essentieel.

  1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

  2. Klik in het linker menu op "App Store", zoek AudioEye en druk op de "Open" knop.

  3. Het AudioEye portaal is nu geopend in een aparte pagina. We leggen de verschillende onderdelen hieronder uit.

  4. We starten met het plaatsen van de visuele toolbar. Klik linksonder op "Site-instellingen" > "Instellingen toegankelijkheidshelpdesk".

    1. Plaatsing van pictogram

      1. Mogelijke posities:

        1. Vermijd de posities met de rode kruizen!

        2. Linksonder staat standaard het Cookiebot icoon.

        3. Rechtsonder staat standaard de back-to-top widget.

        4. Rechtsboven loop je het risico dat het icoon over het hoofdmenu staat.

        5. PRO TIP: wij geven daarom de voorkeur aan de rechterkant in het midden.

      2. Bezoek je live website en kijk wat voor jouw site een goede positie is rekening houdend met bovenstaande.

    2. Accentkleur

      1. Ga na welke achtergrondkleur het meest voorkomt op je site en zorg voor optimaal contrast!

    3. Thema

      1. Kies een licht of donker thema, zodat de helpdesk/visuele toolbar past bij de stijl van je site.

  5. BELANGRIJK: ga terug naar het systeem om je site te bewerken en druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" zodat de visuele toolbar direct live zichtbaar wordt. AudioEye start nu met automatische verbeteringen toepassen én het scannen van je site (na 24 uur zijn de rapportages beschikbaar).

    1. PRO TIPS:

      1. Klik door je live site (in een incognito venster) en controleer of het icoon goed zichtbaar is zoals je voor ogen had. En test de toolbar zelf door op het icoon te klikken.

      2. Controleer de positie van het icoon ook met je mobiele telefoon en tablet omdat het icoon niet zichtbaar is in het systeem maar alleen op je live site.

Toegankelijkheidsverklaring pagina aanmaken + tekst plaatsen

Een toegankelijkheidsverklaring laat zien dat je werkt aan een toegankelijke site en wat de huidige status is. Daarmee voldoe je aan de wettelijke eis en geef je bezoekers duidelijkheid over eventuele beperkingen en geplande verbeteringen. Het is een belangrijk signaal van transparantie en betrokkenheid.

  1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

  2. Klik in het linker menu op "App Store", zoek AudioEye en druk op de "Open" knop.

  3. Het AudioEye portaal is nu geopend in een aparte pagina.

  4. Klik linksonder op "Site-instellingen" > "Toegankelijkheidsverklaring".

    1. Laat de "Terugvalvertaling" op Engels staan.

    2. Druk op "HTML kopiëren".

    3. Plak de HTML eventueel in een kladblok zodat je deze in de volgende stappen kunt gebruiken.

  5. Ga terug naar het systeem om je site te bewerken en maak een toegankelijkheidsverklaring pagina aan.

    1. PRO TIP: kopieer je privacyverklaring pagina door via het linker menu naar "Pagina's" te gaan, zoek je privacyverklaring pagina en klik op de drie puntjes en kies "Duplicaat". Noem de pagina "Toegankelijkheidsverklaring".

    2. Zet de toegankelijkheidsverklaring pagina in dezelfde map als waar je privacyverklaring pagina in staat zodat deze automatisch wordt verborgen in het hoofdmenu of verberg de pagina m.b.v. deze uitleg.

  6. Bewerk nu de inhoud van je toegankelijkheidsverklaring pagina.

    1. Verwijder de privacyverklaring tekst (widget) die begint bij "Uitgangspunten" door hier met je rechtermuisknop op te klikken en "Verwijderen" te kiezen

    2. Pas alle andere teksten aan of plaats nieuwe teksten.

    3. Plaats nu een HTML widget (lees hier hoe dat moet) op de plek waar de privacyverklaring tekst stond die je hebt verwijderd.

      1. Verschijnt er een extra horizontale of verticale scrollbar in beeld (dit is niet mooi/wenselijk) dan ga als volgt te werk:

        1. Horizontale scrollbar: pas de width aan naar 95% in de HTML widget: style="width:95%;height:2300px"

        2. Verticale scrollbar: pas de height aan naar 2500px in de HTML widget: style="width:100%;height:2500px"

  7. Bewerk nu de footer (lees meer over de footer) van je website, dit is het gedeelte onderaan dat op iedere pagina zichtbaar is.

    1. Zoek naar de tekst/link van je privacyverklaring pagina en bewerk de tekst door erop te klikken.

    2. Voeg de tekst "Toegankelijkheidsverklaring" toe en link deze tekst aan de door jou aangemaakte toegankelijkheidsverklaring pagina.

    3. Controleer of de link ook op de tablet en mobiele versie van je site staat. Is dit niet het geval dan herhaal bovenstaande 2 stappen voor dat apparaat.

  8. BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

    1. PRO TIPS:

      1. Controleer de toegankelijkheidsverklaring pagina op desktop, tablet en mobiel.

      2. Ga naar je live site (in een incognito venster) en controleer of de toegankelijkheidsverklaring link onderaan je site staat, klik erop en controleer of alles er goed uitziet.

Direct verbeteringen toepassen

Nu je de visuele toolbar hebt geplaatst (en je site opnieuw gepubliceerd) kun je over 24 uur a.d.h.v. overzichtelijke rapportages aan de slag met problemen oplossen die AudioEye niet automatisch kon verhelpen.

Door onderstaande verbeteringen lossen we alvast enkele veelvoorkomende problemen op waardoor de rapportages nog meer actiegericht worden.

Goed om te weten: bij het "Toegankelijk houden pakket" is onze ✨ AI-assistent altijd inbegrepen zonder extra kosten! Dat betekent een extra strategische partner die je helpt bij de complexiteit van SEO en het schrijven van toegankelijke én pakkende teksten.

Afbeelding alt-teksten toevoegen ✨

Een afbeelding alt-tekst, ook wel alternatieve tekst genoemd, is een korte beschrijving van een afbeelding die op de achtergrond wordt toegevoegd aan de HTML-code van een website. Deze tekst wordt niet getoond op de website, tenzij de afbeelding niet kan worden geladen of als een schermlezer wordt gebruikt. Zoekmachines (SEO) gebruiken de tekst om relevante afbeeldingen te tonen.

  1. Klik onderaan in het linker menu op het AI ✨-icoon, de AI-assistent opent.

  2. Klik in het venster dat verschijnt op "Afbeelding alt-tekst".

  3. Druk rechtsboven op "Alternatieve tekst genereren" > "Alleen ontbrekende alternatieve tekst genereren".

  4. Controleer alle teksten.

  5. Druk rechtsonder op "Opslaan" of "Opslaan en doorgaan" als er meerdere pagina's zijn, controleer de teksten en ga door tot alle alt-teksten zijn aangepast.

  6. BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

Pagina titels en beschrijvingen toevoegen ✨

Een paginatitel (page title) is de titel van een webpagina die wordt weergegeven in de browserbalk, de tabbladen van de browser en in zoekmachineresultaten (SEO). De pagina beschrijving is een korte samenvatting van de inhoud van een pagina. Beide zijn belangrijk voor toegankelijkheid omdat ze gebruikers, inclusief mensen met een beperking, helpen te begrijpen waar een pagina over gaat en of het relevant is voor hun zoekopdracht. Krijg tips over pagina titels.

  1. BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

Thema contrast controleren

Mensen met een visuele beperking hebben baat bij voldoende contrast tussen tekst en achtergrond. Zonder dat contrast is je content slecht leesbaar — en haken bezoekers sneller af.

  1. Pas het contrast aan waar nodig.

  2. BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

Per pagina controleren (pagina checklist)

De controles die je nu doet zijn ook de meest voorkomende problemen uit de AudioEye rapportages. Je kunt er dus ook voor kiezen om 24 uur te wachten en met behulp van de rapportages de gevonden fouten op te lossen. LET OP: ⚠️ controleer dan wél aanvullend de punten die AudioEye niet automatisch controleert.

  • Ben je hier n.a.v. een AudioEye rapportage dan pas je één specifieke pagina aan, doe dit altijd per apparaat (desktop, tablet en mobiel).

    • Ga na welke van onderstaande problemen je moet oplossen.

    • TIP: kijk in de AudioEye rapportage aan welke groep het probleem toebehoort, deze groep vindt je namelijk ook hieronder terug.

  • Voer je de eerste keer een controle uit dan doe je dit per pagina. Dit kan op twee manieren, controleer op álle onderstaande problemen of deze zich voordoen:

    • per pagina op desktop, tablet en mobiel;

    • of loop eerst per apparaat alle pagina’s na.
      Kies wat bij jouw manier van werken past, maar voer altijd de hele checklist uit.

Teksten controleren

Niet iedereen leest even makkelijk. Mensen met dyslexie, lage taalvaardigheid of cognitieve beperkingen hebben baat bij heldere, eenvoudige taal. Korte zinnen en duidelijke woorden zorgen ervoor dat iedereen je website kan begrijpen — én verhogen de kans op actie.

TIP: maak gebruik van de ✨ AI-assistent in de teksteditor. Zelfs button teksten kun je met deze assistent laten schrijven! Kies "aangepaste tekst" en schrijf dat je een button wilt, waarvoor de button is en geef de oplossing/tips uit de tabel hieronder bij "🔘 Onduidelijke buttontekst" mee als context. Je kunt vervolgens de button tekst zelf kopiëren en plakken in de button.

Controleer de teksten op onderstaande problemen:

🔍 Probleem

✅ Oplossing

🧩 AudioEye groep

📋 Mogelijke AudioEye probleem-omschrijvingen

🗣️ Tekst is te moeilijk (niet B1-niveau)

Herschrijf naar duidelijke, korte zinnen met eenvoudige woorden.
✅ Vermijd jargon
✅ Gebruik korte zinnen
✅ Gebruik alledaags taalgebruik

⚠️ Zelf controleren, geen automatische AudioEye controle

N.v.t.

🔠 Tekst vergroot niet bij het gebruik van de visuele toolbar

  1. Selecteer de tekst, kies opnieuw de paragraph of heading die al is voorgeselecteerd.

  2. De tekst wordt hierdoor teruggezet naar de thema instelling.

  3. Maak de tekst opnieuw op zoals deze was of naar eigen wens (de HTML is nu automatisch verbeterd op de achtergrond).

Indeling & Inhoud

"Verouderd presentatietag gedetecteerd"

"Niet-semantisch nadruklabel gedetecteerd"

🔍 Probleem

✅ Oplossing

🧩 AudioEye groep

📋 Mogelijke AudioEye probleem-omschrijvingen

🔠 Tekst loopt weg bij vergroten (zoom)

Zorg dat tekst leesbaar blijft bij 150–200% zoom.

✅ Geen overlap

✅ Geen tekst buiten scherm

✅ Geen verspringende onderdelen

⚠️ Zelf controleren, geen automatische AudioEye controle

N.v.t.

🔗 Onduidelijke linktekst (bijv. ‘Klik hier’)

Herschrijf naar beschrijvende linkteksten:
✅ Vermijd vage woorden
✅ Begin met een werkwoord
✅ Beschrijf de bestemming of actie

Links

"De toegankelijke naam van de link ontbreekt"

🔘 Onduidelijke buttontekst

Geef knoppen een duidelijke actiegerichte tekst.
✅ Begin met een werkwoord
✅ Geef aan wat er gebeurt na klikken

Labels & Interactief

"Naam van knop is onduidelijk"

"De toegankelijke knopnaam ontbreekt"

BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

Structuur en heading-volgorde controleren

Schermlezers gebruiken koppen (H1 t/m H6) om pagina’s te scannen en te navigeren. Zonder logische volgorde raken bezoekers met een visuele beperking snel de weg kwijt. Ook zoekmachines begrijpen je pagina beter bij een goede structuur — goed voor toegankelijkheid én SEO.

Verander headings (koppen) door de tekst te bewerken met de teksteditor, de koptekst te selecteren en te kiezen voor de juiste heading.

Is de opmaak veranderd? Kies een van volgende mogelijkheden:

  1. Pas het thema aan voor de betreffende heading. LET OP: alle headings, op alle pagina's op het betreffende apparaat dat je nu bewerkt, veranderen dan mee!

  2. Maak de tekst opnieuw op zoals deze was.

  3. Maak de tekst op naar eigen wens.

Controleer de headings/koppen op onderstaande problemen:

🔍 Probleem

✅ Oplossing

🧩 AudioEye groep

📋 Mogelijke AudioEye probleem-omschrijvingen

🧱 Geen of meerdere H1-koppen op één pagina

Zorg dat elke pagina precies één H1 heeft, dit is de hoofdtitel

Kopteksten

"Meerdere koppen van het eerste niveau gedetecteerd" "H1-kop ontbreekt"

🔢 Heading-niveaus worden overgeslagen (bijv. H1 > H3)

Pas headings aan zodat je logische volgorde aanhoudt: H1 > H2 > H3 enz.

Kopteksten

"De volgorde van de koppen is niet correct"

❌ Geen structuur in koppen (alleen bold, geen headings)

Gebruik echte headings, geen vetgedrukte paragrafen als kop

Kopteksten

"Geen koppen gedetecteerd"

🏷️ Koptekst beschrijft inhoud niet goed

Herschrijf koppen zodat ze het onderdeel duidelijk samenvatten

⚠️ Zelf controleren, geen automatische AudioEye controle

N.v.t.

BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

Visueel ontwerp en contrast

Een toegankelijk visueel ontwerp helpt iedereen om je site prettig te gebruiken. Vooral mensen met een visuele beperking hebben baat bij voldoende contrast tussen tekst en achtergrond. Zonder dat contrast is je content slecht leesbaar — en haken bezoekers sneller af.

Controleer het visueel ontwerp en contrast op onderstaande problemen:

🔍 Probleem

✅ Oplossing

🧩 AudioEye groep

📋 Mogelijke AudioEye probleem-omschrijvingen

🎨 Onvoldoende contrast tussen tekst en achtergrond ook niet bij het gebruik van de visuele toolbar

Visueel ontwerp

"Tekst met te weinig contrast"
"Tekst voldoet niet aan de minimale contrastverhouding"

🟪 Knop met slecht leesbare tekstkleur

Visueel ontwerp

"Contrast van knoptekst is onvoldoende"
"Contrastprobleem bij call-to-action"

🔍 Probleem

✅ Oplossing

🧩 AudioEye groep

📋 Mogelijke AudioEye probleem-omschrijvingen

🧾 Tekst over afbeelding of drukke achtergrond

Voeg een achtergrondkleur toe aan de betreffende rij of kolom, gebruik een overlaykleur of verplaats de tekst naar een rustigere plek

Visueel ontwerp

"Achtergrondafbeelding vermindert de leesbaarheid van de tekst"
"Tekst is niet waarneembaar"

🌈 Alleen kleur gebruikt om status aan te geven

Voeg iconen, labels of onderstrepingen toe — gebruik bijv. niet alleen rood/groen om status te tonen

Labels

"Kleur wordt als enige middel gebruikt om informatie over te brengen"

BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

Formulieren controleren

Formulieren zijn vaak cruciaal op een site (denk aan contact, inschrijving of betaling), maar vormen ook een toegankelijkheidsrisico als ze niet goed zijn opgebouwd. Mensen die navigeren met een toetsenbord of schermlezer moeten formulieren volledig kunnen invullen en begrijpen.

Wij gebruiken twee formuliervarianten:

Controleer de formulieren op onderstaande problemen:

🔍 Probleem

✅ Oplossing

🧩 AudioEye groep

📋 Mogelijke AudioEye probleem-omschrijvingen

🏷️ Geen of onduidelijk label bij invoerveld

Voeg een label toe dat gekoppeld is aan het veld (gebruik geen placeholder als enige uitleg)

Formulieren

"Formulier-veld mist een juiste label"

🚫 Geen of onduidelijke foutmelding

Voeg duidelijke foutmeldingen toe bij ongeldige invoer en geef aan waar de fout zit

⚠️ Zelf controleren, geen automatische AudioEye controle

N.v.t.

↕️ Onlogische TAB-toets-volgorde

Zorg dat TAB de velden in een logische volgorde doorloopt, zonder verspringingen of herhalingen

⚠️ Zelf controleren, geen automatische AudioEye controle

N.v.t.

🔍 Probleem

✅ Oplossing

🧩 AudioEye groep

📋 Mogelijke AudioEye probleem-omschrijvingen

🔤 Onduidelijke instructie bij veld

Voeg voorbeeldtekst of uitleg toe waar nodig, buiten de placeholder om

⚠️ Zelf controleren, geen automatische AudioEye controle

N.v.t.

🎨 Slecht contrast in formuliervelden

Vergroot contrast tussen tekst, veldrand en achtergrond

⚠️ Zelf controleren, geen automatische AudioEye controle

N.v.t.

BELANGRIJK: druk rechtsboven op "Opnieuw publiceren" om je wijzigingen direct live te zetten.

Klaar! En nu?

Heb je bovenstaande controles de eerste keer uitgevoerd? Controleer dan ook altijd de AudioEye rapportage die na 24 uur beschikbaar is en daarna doorlopend wordt geüpdatet.

Geen problemen gemeld in de rapportage? Dan is je site of shop op dit moment EAA-compliant* of wij lossen de laatste problemen voor je op die jij niet zelf kunt oplossen m.b.v. de pagina checklist hierboven (meld die problemen aan ons via de chat rechtsonder).

* = Goed om te weten: nieuwe problemen ontstaan alleen als;

  • je zelf aanpassingen doet die niet EAA-compliant zijn uitgevoerd, of

  • de EAA-richtlijnen (WCAG) worden aangescherpt.

👉 Je site of shop toegankelijk houden is dus net zo belangrijk als hem toegankelijk maken.

Hoe houd je jouw site of shop EEA-compliant (toegankelijk)?

Continue automatische monitoring, maar check de rapportages handmatig!

Hoe werkt de monitoring?

Door het plaatsen van de visuele toolbar is AudioEye gestart met continue monitoring van jouw site of shop die getriggerd wordt door je bezoekers zonder dat zij dit merken. Daarnaast kunnen bezoekers bewust meldingen doen van digitale toegankelijkheidsproblemen in de visuele toolbar, je krijgt hiervan alleen een melding wanneer AudioEye dit niet automatisch voor je kan oplossen.

Wanneer check jij, en wanneer checken wij de rapportages?

Na 24 uur zijn de eerste rapportages beschikbaar en deze worden doorlopend vernieuwd.

  • Ons advies is om deze na 24 uur direct door te nemen en alle problemen op te lossen.

  • Daarna is een jaarlijkse controle of een controle na grote wijzigingen juridisch voldoende MAAR ethisch gezien (je wilt niemand onbedoeld buitensluiten) is het goed om de rapportages bijv. maandelijks te checken en eventuele nieuwe problemen op te lossen.

  • Goed om te weten: heb je een goSAMEN of goONTZORGD servicepakket dan checken we jouw rapportages bij iedere succes meeting én kun je ons altijd vragen de problemen op te lossen binnen jouw service- of strippenkaart minuten.

Zo check je de rapportages en verhelp je (nieuwe) problemen

Lees onderstaande uitleg volledig! Eerst leggen we uit waar je de rapporten vindt, dan hoe je meer informatie over een individueel probleem verkrijgt en als laatste hoe je het probleem oplost.

  1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

  2. Klik in het linker menu op "App Store", zoek AudioEye en druk op de "Open" knop.

  3. Het AudioEye portaal is nu geopend in een aparte pagina.

  4. Klik in het linker menu op "Rapporten".

    1. Filter op "Type reparatie" en selecteer "Repareren in de bron" én "Aangepaste oplossingen nodig" waardoor de opgeloste problemen niet worden getoond.

    2. Sorteer de gevonden problemen op "Ernst" zodat je start met de hoogste prioriteit.

    3. TIP: kijk aan welke groep het probleem toebehoort, deze groep vindt je namelijk ook terug in de pagina checklist hierboven waarin de oplossingen staan.

  5. Klik op het probleem voor meer informatie.

    1. Lees de informatie, scroll verder naar benden en klap "In de bron repareren" open. Vaak staat hier goed advies dat je direct op weg helpt!

      1. Jij hoeft je niet druk te maken over de HTML want dat doet het systeem op de achtergrond voor je.

      2. Jij hoeft alleen de tekstuele inhoud aan te passen.

    2. Scroll verder en bekijk welke pagina's het betreft bij "Pagina's heeft (XX) beïnvloed".

      1. Klik op de pagina en zoek het specifieke probleem.

      2. PRO TIP: kun je het probleem niet vinden dan zet "#loader=oss&oss=1" achter de URL, bijv. https://ikwil.graaggoedonline.nl/#loader=oss&oss=1

        1. AudioEye's Accessibility Page Scanner opent nu met een lijst met problemen op de betreffende pagina, zoek jouw probleem en klik erop.

        2. Dit werkt niet bij alle problemen maar in de meeste gevallen wordt het probleem 'gehighlight' waardoor je precies weet wat je moet aanpassen. TIP: druk op de 3 puntjes en kies "Collapse" om de page scanner te verkleinen waardoor je de 'gehighlighte' elementen beter ziet.

  6. Los het probleem op.

    1. Staat daar geen oplossing voor het probleem? Dan neem contact met ons op door rechtsonder een chat te starten.


Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, daarna periodiek de AudioEye rapportages checkt (wij doen dit 1x per jaar of bij iedere succes meeting voor je) en de problemen oplost dan ben je EAA-compliant volgens de laatste WCAG richtlijnen!

Vindwoorden: eaa check, eaa checker, webtoegankelijkheid platform, toegankelijkheid verbeteren website, wcag 2.1 aa naleven, wcag 2.2 aa naleven, wcag 2.3 aa naleven, digitale inclusie, toegankelijkheid website mkb, webtoegankelijkheid audit, toegankelijkheidsverklaring opstellen, eaa wetgeving 2025, juridische dekking toegankelijkheid, toegankelijkheidscontrole, ai voor toegankelijkheid, toegankelijkheidstool website, visuele toolbar website, toegankelijkheidsproblemen oplossen, toegankelijkheid site scan

Was dit een antwoord op uw vraag?