Back-ups maken en terugzetten

Een extra kopie van je site maken zodat je nooit meer inhoud verliest.

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Video-uitleg:

Tekst-uitleg:

Automatische back-ups

Er worden automatisch back-ups aangemaakt:

1. Iedere keer wanneer je jouw live site opnieuw publiceert zodat je altijd terug kunt naar een vorige versie.

2. Wanneer je de HTML/CSS van je website bewerkt omdat dit tot fouten kan leiden, deze kun je dan herstellen door een back-up terug te zetten.

3. Wanneer je extra talen toevoegt of verwijdert.

4. Wanneer je een back-up terugzet

5. Wanneer je een site reset.

6. Wanneer je de layout van een site verandert.

7. Wanneer je een webshop toevoegt aan je website.

Back-ups maken

Maak regelmatig back-ups van je website, doe dit liefst voordat je grote wijzigingen gaat aanbrengen.

1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Back-up maken van site’.

2. Geef jouw back-up een naam en druk op ‘Opslaan’.

Back-ups terugzetten of verwijderen

Goed om te weten: wanneer je een oude back-up terugzet zijn de nieuwere back-ups ook nadat je de oude back-up hebt teruggezet nog in tact. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk tekst terughalen dat in een vorige versie van je website stond.

1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Back-up maken van site’.

2. Zet een back-up terug door te klikken op de link ‘Terugzetten’ achter de betreffende back-up.

3. De link ‘Verwijderen’ verwijdert een back-up.