Alle collecties
Widgets
Basis widgets
De teksteditor (widget) uitgelegd
De teksteditor (widget) uitgelegd

[VIDEO] Leer hoe je de teksteditor goed gebruikt en nog sneller én slimmer kunt werken!

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de teksteditor?

De teksteditor is de widget waarmee je tekst op je website of webshop kan toevoegen en bewerken. Er zijn veel mogelijkheden zoals tekst groottes aanpassen, het lettertype aanpassen, de tekst IN HOOFDLETTERS zetten en zelfs schaduw toevoegen aan de tekst.

Ook leggen we in dit artikel uit hoe je sneller en slimmer werkt door het gebruik van het "algemeen ontwerp" en door teksten centraal op te slaan / te hergebruiken.

Hoe gebruik je de teksteditor?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website of webshop op "Bewerken".

2. Ga naar de pagina waar je de tekst widget wilt toevoegen of bewerken.

3. Wanneer je op een tekst klikt krijg je de teksteditor te zien:

  • Het kan zijn dat je de melding "werk de teksteditor bij" te zien krijgt zoals in het voorbeeld. Wanneer dit gebeurt klik je hierop. Je krijgt dan deze melding:

  • Hier klik je op "werk de teksteditor bij". Hierna krijg je rechtsboven de volgende melding:

  • Kies hier voor "werk alle teksten automatisch bij". Dan zal het systeem automatisch alle tekstvelden van de site bijwerken.

  • Wanneer de tekstvelden up-to-date zijn kan je aan de slag met het schrijven en aanpassen van tekst!

  • Als eerste heb je de standaard opties om de tekst dikgedrukt, schuingedrukt of onderstreept te maken, de tekstkleur aan te passen en het font aan te passen

Daarna komt "Meer", hier heb je de opties om de letterafstand, tekst schaduw, doorstreepte tekst en alleen hoofdletters te veranderen.

  • LET OP: wanneer je de heading aanpast zal automatisch de algemene stijl van die heading overgenomen worden. Dit is handig wanneer je wil dat alle headings hetzelfde blijven. Mocht dit niet automatisch gebeuren heb je ook nog de optie om indeling te wissen. Hiermee verwijder je alle stijl die toegepast is met de teksteditor zodat de stijl van de heading weer overgenomen wordt.

  • PRO TIP: verbinden met gegevens kan je een hoop tijd en moeite schelen. Wanneer je namelijk vanaf het begin van je website alle terugkerende teksten in site inhoud en bedrijfsgegevens bijhoudt kan je deze koppelen met "verbinden met gegevens". Zo is het maar één keer nodig om de tekst te typen, hetzelfde geldt voor wanneer je de tekst aan wil passen. Dit kan je dan op één plek aanpassen en alles verandert mee. Je stelt dit in door op "verbinden met gegevens te drukken en vervolgens in het volgende menu het veld te kiezen dat je wil koppelen (PRO PRO TIP😉: je kunt ook twee accolades "{{" typen midden in een tekst om een gedeelte van een tekst dynamisch te maken):

4 .Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan de pagina.


Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je een tekst widget aan je website/webshop toegevoegd of deze bewerkt. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Vindwoorden: tekstverwerker, tekstbewerker, tekst bewerker, tekst editor, tekst widget

Was dit een antwoord op uw vraag?