Back to top knop toevoegen aan je website of webshop

[VIDEO] We leggen je uit hoe je jouw website of webshop gebruiksvriendelijker maakt door een back to top knop toe te voegen.

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een back to top knop?

• Een slechte website navigatie behoort tot de top 3 ergernissen aan websites.

• 37% van de bezoekers van een website of webshop verlaten de website of webshop direct na het ondervinden van slechte navigatie.

• Het toevoegen van een back to top knop vergroot de gebruiksvriendelijkheid, oftewel de usability, van de website.

Wat is een back to top knop?

Hier kunnen we redelijk kort over zijn 😉.
Een back to top knop zorgt ervoor dat de bezoekers van je website met één klik weer bovenaan de pagina staan.

Hoe voeg ik een back to top knop toe aan mijn website of webshop?

Video-uitleg:

Tekst uitleg:

1. Log in op https://mijn.graaggoedonline.nl en klik op "Bewerken".

2. Klik binnen de werkomgeving van jouw website in de linker balk op "Widgets".

3. Typ in het zoekveld "Back to top".

4. Sleep de back to top widget in de footer van je website. (Dit is de allerlaatste rij onderaan je website of webshop.)

5. Je kunt nu het ontwerp van de back to top knop aanpassen. Dit doe je door met de rechtermuisknop op de back to top button te klikken en "Ontwerp bewerken" te kiezen.
    a. Je kunt zo bepalen waar de knop precies komt te staan.
    b. Daarnaast kan je de kleur aanpassen.

6. Sluit het ontwerp venster af door op het kruisje te klikken. Scroll nu helemaal naar boven zodat de menubalk verschijnt.

7. Klik met de rechtermuisknop op de menubalk bovenaan je website of webshop.

8. Selecteer "Ontwerp bewerken".

9. Klik in het venster wat nu verschijnt bovenin op "Pagina's".

10. Klik op de tekst "Meer ontwerp opties".

11. Zorg ervoor dat "Snelle navigatie" uit staat.

12. Wanneer je helemaal tevreden bent, publiceer je jouw website of webshop zodat de back to top button daadwerkelijk verschijnt.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je een back to top knop aan je website/webshop toegevoegd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.