Blog
Een blog toevoegen aan je website of webshop

[VIDEO] We leggen je uit hoe je een blog toevoegt aan je website of webshop.

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een blog?

Lees hier alles over in het artikel 'Online aanwezigheid: meer bezoekers door te bloggen'.

Wat is een blog?

Lees hier alles over in het artikel 'Online aanwezigheid: meer bezoekers door te bloggen'.

Hoe voeg je een blog toe aan je website of webshop?

Video-uitleg:

BELANGRIJK: vergeet niet de standaard blogposts/voorbeelden van het systeem te verwijderen of te depubliceren omdat deze anders in de Google zoekresultaten zullen verschijnen.

Tekst-uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website of webshop op "Bewerken".

2. Klik op de pagina waar je jouw site kunt bewerken in de linkerbalk op "Blog".

3. Klik op "Blog toevoegen".

4. Er wordt meteen gevraagd om een blog post te maken.

5. Geef de blog een titel door deze in het veld "Titel post" in te voeren.

6. Selecteer de auteur in het veld "Auteur van post".

7. Voeg een afbeelding toe die past bij het onderwerp van je blog post.

8. Klik rechtsonder op de rode knop "Start".

9. Nu kom je op het scherm waar je de blog kunt schrijven.

10. Dit werkt hetzelfde als wanneer je de website of webshop aan past. Je klikt op het veld wat je aan wilt passen en je begint te typen.

11. Als je de lay-out wil aanpassen, zoals de sociale media knoppen onderaan de post, klik je op deze knoppen.

12. Er verschijnt dan een venster waarin staat "Als u deze widget wilt bewerken, gaat u naar Lay-out bewerken". Klik in dit venster op "Lay-out bewerken". LET OP dit past de lay-out voor ALLE blog posts aan.

13. Lees de pop-up die verschijnt door en klik op "Ik snap het".

14. In het scherm wat je nu ziet kan je de lay-out van je blog post aanpassen.

15. Door in de linkerbalk op "Widgets" te klikken kan je widgets toevoegen aan je blog post, zoals je deze ook aan je website zou toevoegen.

16. Wanneer je blog post klaar is klik je rechtsboven op "Klaar".

17. Je krijgt nu een scherm te zien met al je blog posts. Hier kan je posts die je al hebt gemaakt aanpassen, verwijderen of publiceren.

18. Door op het tandwiel icoontje te klikken kan je de instellingen van iedere blog post aanpassen. Hier kan je bijvoorbeeld de URL van de post aanpassen en kan je de omschrijving aanpassen die getoond wordt in de zoekmachines. Ook kun je hier de alt-tekst van de afbeelding aanpassen, wat weer erg belangrijk is voor Google.

19. Aan de linkerkant kan je de instellingen van je blogpagina* aanpassen door op "Bloginstellingen" te klikken. Hier kan je bijvoorbeeld de titel van je blog aanpassen.

20. Wanneer je de blogpost op je site wilt plaatsen klik je rechts van de blogpost titel op "Publiceren".

21. BELANGRIJK: vergeet niet de standaard blogposts/voorbeelden van het systeem te verwijderen of te depubliceren omdat deze anders in de Google zoekresultaten zullen verschijnen.

Een tag toevoegen aan een post

1. Ga in de editor naar "Blog".

2. Ga naar de postinstellingen door op het tandwiel icoon te drukken van de desbetreffende post.

3. Scrol naar beneden in het menu tot "Labels post".

4. In de balk kun je een tag toevoegen, of een bestaande tag kiezen.

De post valt nu onder de tag die je er zojuist aan toegekend hebt.

Alleen posts laten zien van een bepaalde tag

1. Plaats een "Alle posts" widget op je website of webshop.

2. Rechtermuisknop op de widget.

3. Druk op "Inhoud bewerken".

4. Druk op het menu naar "Op tag filteren".

5. Kies de tag waarvan je de posts wilt laten zien.

Een blog post inplannen

1. Ga in de editor naar "Blog".

2. Druk op "Posts beheren".

3. Ga naar de postinstellingen door op het tandwiel icoon te drukken van de desbetreffende nog niet gepubliceerde post.

4. Klik op "Bericht plannen".

5. Kies de datum en tijd wanneer je wil dat de post geüpload zal worden.

6. Druk op de knop "Opslaan".

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je een blog aan je website toegevoegd, weet je hoe je tags aan blogs toevoegd en weet je hoe je deze kan laten zien. Ook weet je hoe je een blog post kunt inplannen voor een specifieke datum en tijd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

*=Je blogpagina is de pagina waar al je blogposts op komen te staan.

Vindwoorden: tags, blogs, inplannen, posts