Conversie verhogende widgets
WhatsApp chat knop toevoegen aan je website of webshop

[VIDEO] In dit artikel leggen we uit hoe je een chat knop voor WhatsApp toevoegt aan je website of webshop.

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een WhatsApp chat knop?

• WhatsApp heeft wereldwijd 1 miljard dagelijkse gebruikers.

• 11,5 miljoen Nederlanders maken gebruik van WhatsApp.

Wat is een WhatsApp chat knop

Met een WhatsApp chat knop kunnen bezoekers van je website of webshop met een klik of druk op de knop een gesprek met je starten via WhatsApp.

Hoe voeg je een WhatsApp chat knop toe aan je website of webshop?

Video-uitleg:

Tekst-uitleg:

1. Log in op https://mijn.graaggoedonline.nl en klik op "Bewerken".

2. Klik binnen de werkomgeving van jouw website in de linker balk op "Widgets".

3. Typ in het zoekveld "WhatsApp".

4. Sleep de WhatsApp knop naar de gewenste plek. De beste plekken zijn in de meeste gevallen de koptekst, voettekst of contactpagina.

5. Vul je mobiele telefoonnummer in bij het veld "Uw WhatsApp-nummer". Let er hierbij op dat je begint met de landcode, gevolgd door een spatie en dan een 6 (voorbeeld: +31 6 12345678). Zo voorkom je dat de bezoeker bij het klikken op de button een foutmelding van WhatsApp krijgt.

6. In het veld "Tekst op knop" kun je de tekst die de bezoeker op de knop ziet staan aanpassen.

7. In het veld "standaardbericht" kun je een bericht plaatsen dat automatisch in de WhatsApp chat van de bezoeker komt te staan waarmee het bericht van de bezoeker aan jou begint.

8. De knop neemt automatisch de algemene ontwerp instellingen over voor buttons die in het linker menu bij "Ontwerp" staan ingesteld. Je kan het ontwerp van de knop aanpassen bij de ontwerp instellingen van de knop zelf wanneer je deze er afwijkend wilt laten uitzien ten opzichte van al je andere knoppen.

9. Test of de knop werkt. Gebruik hiervoor een andere telefoon/ander nummer dan de telefoon waarvan je het nummer hebt ingevuld, anders krijg je een foutmelding.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd kunnen je bezoekers ook via WhatsApp contact met je opnemen! Een voorbeeld is te zien op onze contactpagina: https://ikwil.graaggoedonline.nl/contact. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.