Een media slider widget toevoegen aan je website

Maak je site dynamisch met de nieuwe media slider.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom de media slider widget toevoegen?

Bezoekers worden begroet door een dynamische mix van afbeeldingen, teksten en zelfs video's die soepel over je pagina glijden. Dat is precies wat de media slider doet. Het gaat niet alleen om plaatjes - het gaat om het vertellen van jouw verhaal op een boeiende manier.

Wat is de media slider widget?

Met de media slider geef je je content een podium. Of je nu de successen van je team wilt delen, je nieuwste producten in de spotlight wilt zetten of je bezoekers simpelweg een unieke ervaring wilt bieden; deze widget tilt je website naar een hoger niveau. Het is de finishing touch die je site niet alleen aantrekkelijk maakt, maar ook onvergetelijk voor je publiek.

Hoe gebruik je een media slider widget?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

2. Ga naar de pagina en plek waar je de widget wilt plaatsen.

3. Druk in het linker menu op "Widgets" en zoek naar "Schijfregelaar media".

4. Sleep de widget naar de gewenste plek. Het venster van de widget opent.

5. Onder het tabblad “Inhoud” heb je de mogelijkheid om nieuwe afbeeldingen toe te voegen en hier een titel, tekst en button aan te koppelen.

PRO TIP: Voeg altijd een ALT-tekst toe aan je foto's. Hiermee creëer je een 'fallback' voor het geval de foto om welke reden dan ook niet wordt ingeladen. Bovendien stelt het mensen met visuele beperkingen in staat om de inhoud van de foto te begrijpen.

6. Voeg meer afbeeldingen toe door op “+ Nieuwe dia toevoegen” te drukken.

7. Om een afbeelding aan te passen druk je simpelweg op een van de afbeeldingen. Er opent een nieuw venster waar je jouw informatie kan aanpassen.

8. Onder het tabblad “Ontwerp” heb je de mogelijkheid om de widget anders uit te laten zien, dus waar de afbeelding en teksten komen, maar ook om de stijl van de teksten en animatie aan te passen. Dit doe je door op de desbetreffende knop te klikken waardoor er een nieuw venster met instellingen opent.

9. Pas de tekst stijlen aan met opties zoals lettertype, kleur en tekst richting.

10. Om de animatie-instellingen te wijzigen maak je gebruik van verschillende sliders, zoals vertraging en snelheid.

11. De widget update automatisch na elke aanpassing die je doet.

12. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe je een media slider widget moet plaatsen en aanpassen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op door rechtsonder een chat te starten. Wij helpen je graag!

Vindwoorden: media slider, afbeeldingen, video's, teksten