Een galerij pop-up widget toevoegen aan je website

Verrijk je website met een pop-up fotogalerij! Stijlvolle foto's met een klik!

Ralph avatar
Geschreven door Ralph
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een galerij pop-up widget toevoegen?

Je wilt meerdere afbeeldingen op een pagina weergeven met de mogelijkheid om deze te vergroten incl. een beschrijvende tekst eronder? Dan moet je de galerij pop-up widget hebben!

Wat is een galerij pop-up widget?

Een galerij pop-up widget is een interactieve tool waarmee je afbeeldingen op een aantrekkelijke manier aan bezoekers kunt tonen. Het woord "pop-up" verwijst naar het gedrag waarbij een klik een grotere weergave toont zonder de huidige pagina te verlaten.

Wat deze widget onderscheidt van de bestaande fotogalerij widget? Dat is de titel die verschijnt bij het openen van een afbeelding (terwijl de titel er niet staat in de galerij weergave!) en de transparante achtergrond.

Hoe gebruik je een galerij pop-up widget?

Video uitleg:

[VIDEO VOLGT]

Tekst uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

2. Ga naar de pagina en plek waar je de widget wilt plaatsen.

3. Druk in het linker menu op "Widgets" en zoek naar "Galerij pop-up".

4. Sleep de widget naar de gewenste plek. Het venster van de widget opent.

5. Onder het tabblad “Inhoud” heb je de mogelijkheid om de afbeeldingen toe te voegen en aan te passen.

6. Voeg meer afbeeldingen toe door op “+ Item toevoegen” te drukken.

PRO TIP: vergeet niet bij iedere afbeelding een pakkende titel toe te voegen. Niet alleen voor de weergave onder de vergrootte afbeldingen maar dit verbetert ook de gebruikerservaring, SEO en toegankelijkheid.

7. Onder het tabblad “Ontwerp” heb je de mogelijkheid om de grote van de afbeeldingen aan te passen. Maak hiervoor gebruik van de sliders, of vul het aantal pixels in.

8. Pas de (tekst) stijlen aan van de titel, vorige/volgende knop en sluitknop door middel van de opties zoals lettertype, kleur en tekst richting.

9. De widget update automatisch na elke aanpassing die je doet.

10. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe je een Galerij pop-up widget moet plaatsen en aanpassen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op door rechtsonder een chat te starten. Wij helpen je graag!

Vindwoorden: fotogalerij, galerij, pop-up, animatie, widget