Conversie verhogende widgets
Een dynamische tekst widget toevoegen aan je website

[VIDEO] Creëer aandacht grijpende koppen en breng je belangrijkste boodschap op de duidelijkste en meest creatieve manier over.

Ralph avatar
Geschreven door Ralph
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een dynamische tekst widget toevoegen?

De dynamische tekst widget, ook bekend als het typemachine-effect, voegt een pakkend element toe aan je website. Hiermee trek je de aandacht van je bezoekers en verleidt je hen om verder te scrollen op je pagina.

Of je nu een verhaal vertelt, producten laat zien of gewoon wilt opvallen, deze widget maakt je website aantrekkelijker en interessanter voor je publiek.

Wat is een dynamische tekst widget?

Een voorbeeld zegt meer dan 1000 woorden:

Met deze widget kun je een statische tekst invoeren, zoals een titel, een boodschap of een andere belangrijke tekst, en vervolgens de tekst laten verschijnen alsof deze live wordt getypt, karakter voor karakter. Dit creëert een interactieve en meeslepende ervaring voor je websitebezoekers, waardoor ze direct betrokken raken bij de inhoud.

Hoe gebruik je een dynamische tekst widget?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

2. Ga naar de pagina en plek waar je de widget wilt plaatsen.

3. Druk in het linker menu op "Widgets" en zoek naar "Dynamische tekst".

4. Sleep de widget naar de gewenste plek. Het venster van de widget opent.

5. Onder het tabblad “Inhoud” heb je de mogelijkheid om de statische en verschillende dynamische teksten in te voeren.

PRO TIP: onderaan het venster heb je nog een aantal overige opties. Druk op de knop en een nieuw venster zal verschijnen. Pas de instellingen aan naar je eigen wensen.

6. Voeg meer dynamische teksten toe door op “+ Tekst toevoegen” te drukken.

7. Om een dynamische tekst aan te passen druk je simpelweg op een van de tekstknoppen. Er opent een nieuw venster waar je jouw eigen tekst kunt invoeren.

8. Onder het tabblad “Ontwerp” heb je de mogelijkheid om de widget anders uit te lijnen, maar ook om de stijl van de teksten en animatie aan te passen. Dit doe je door op de desbetreffende knop te klikken waardoor er een nieuw venster met instellingen opent.

9. Om de uitlijning aan te passen selecteer je “Center”, “Left”, of “Right”.

10. Pas de tekst stijlen aan met opties zoals lettertype, kleur en tekst richting.

11. Om de animatie-instellingen te wijzigen maak je gebruik van verschillende sliders, zoals vertraging en snelheid.

12. De widget update automatisch na elke aanpassing die je doet.

13. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe je een Dynamische tekst widget moet plaatsen en aanpassen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op door rechtsonder een chat te starten. Wij helpen je graag!

Vindwoorden: header, titel, dynamische tekst, conversie, bezoekers omzetten naar klanten