Video op de achtergrond van je website of webshop

[VIDEO] Een video achtergrond op je website of webshop: trek de aandacht van bezoekers, creëer sfeer of breng een complexe boodschap over!

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een video als achtergrond?

Trek de aandacht van bezoekers, creëer een coole sfeer of breng effectief een complexe boodschap over. Dit doe je allemaal met video-achtergronden.

Creëer een geweldige sfeer:

Al heb je iets dat effectief kan worden overgebracht met een video, gebruik dit dan in plaats van een afbeelding om op het eerste gezicht een grote impact te creëren.

Vereenvoudig complexe ideeën:

Als je een relatief gecompliceerd proces wil overbrengen, zijn video's een geweldige oplossing. Ze kunnen een proces van begin tot einde veel effectiever overbrengen dan een tekst.

Toon je product in actie:

Niets is zo effectief als een product in actie zien. Maak een video van hoge kwaliteit die laat zien dat het product van wordt gebruikt en bezoekers zullen echt de waarde zien.

Eten, eten, eten:

Restaurants, bakkerijen, kooklessen en meer worden uitstekend overgebracht met video's die laten zien dat vers voedsel wordt bereid of geserveerd.

Hoe voeg je een video toe als achtergrond?

Video-uitleg

Tekstuitleg

Een video achtergrond op je website of webshop via een URL van YouTube, Vimeo of DailyMotion

1. Ga naar mijn.graaggoedonline.nl en log in met je gegevens.

2. Kies de website of webshop waar het om gaat.

3. Ga naar de rij of kolom waar je een video toe wilt voegen.

4. Klik linksboven op 'rij' of 'kolom'.

5. Klik op 'Ontwerp bewerken'.

6. Scroll in het paneel naar 'stijl' of klik bovenaan op 'stijl'.

7. Klik op het tabblad 'video'.

8. Vul bij "URL van YouTube, Vimeo of DailyMotion" de volledige URL van je video in.

Een video direct uploaden naar je website of webshop

1. Ga naar de rij of kolom waar je een video toe wilt voegen.

2. Klik linksboven op 'rij' of 'kolom'.

3. Klik op 'Ontwerp bewerken'.

4. Scroll in het paneel naar 'stijl' of klik bovenaan op 'stijl'.

5. Klik op het tabblad 'video'.

6. Druk op de knop "Video uploaden".

7. Druk hierna op de knop "+ Uploaden".

8. Klik met de linkermuisknop op het vlak met "Selecteer Bestanden Om Te Uploaden".

9. Kies een video van je computer die je wilt uploaden. Dit MOET een van de volgende bestandstypen zijn: OGM, WMV, MPG, WEBM, OGV, MOV, ASX, MPEG, MP4, M4V en AVI.

10. Druk op "Upload".

11. Druk op sluiten wanneer de video geupload is.

12. Selecteer de video.

Een video direct opnemen

1. Ga naar de rij of kolom waar je een video toe wilt voegen.

2. Klik linksboven op 'rij' of 'kolom'.

3. Klik op 'Ontwerp bewerken'.

4. Scroll in het paneel naar 'stijl' of klik bovenaan op 'stijl'.

5. Klik op het tabblad 'video'.

6. Druk op de knop "Video uploaden".

7. Druk hierna op de knop "+ Uploaden".

8. Klik met de linkermuisknop op het vak "Record video".

9. Druk op de blauwe startknop om te beginnen met opnemen.

10. Druk op de stop knop om het opnemen af te ronden.

11. Druk op "Upload".

12. Druk op sluiten wanneer de video geupload is.

13. Selecteer de video.

14. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan de pagina.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je een video-achtergrond aan je website/webshop toegevoegd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Tips voor het maken van achtergrondvideo's

1. Gebruik alleen video's van hoge kwaliteit.

2. Gebruik een videoformaat dat past in de rij (vaak breedbeeld) of kolom (vaak langgerekt zoals een smartphonescherm) zodat het er perfect uitziet op alle apparaten.

3. Je kunt ook tekst (widget) plaatsen over de video. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je een achtergrond-overlay (bijv. zwart, 40%) toevoegt, zodat de tekst leesbaar is.