De inhoud zoals tekst, afbeeldingen en video's op je website of webshop aanpassen
De inhoud zoals tekst, afbeeldingen en video's op je website of webshop aanpassen

goZELF je website maken of je bestaande site bewerken? Hier leer je hoe je de bestaande teksten, afbeeldingen en video's aanpast.

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom je bestaande website of webshop inhoud aanpassen?

Wanneer je een tekst al een tijdje op je website hebt staan kan een nieuw paar ogen goed doen. Een nieuwe blik op de tekst helpt je om onduidelijke tekst aan te passen of zelfs onnodige tekst te verwijderen.

Afbeeldingen en video's vernieuwen zorgt voor een nieuwe uitstraling, een nieuw gevoel bij je bestaande én potentiële klanten die al vaker je site hebben bezocht.

Hoe pas je inhoud aan - Voorgemaakte secties

Wil je echt alle je inhoud vernieuwen als een pro? Dan gebruik de prachtige voorgemaakte secties! Lees alles over secties in dit artikel inclusief video.

Hoe pas je inhoud aan - Teksten aanpassen

Tekst/kop widget

1. Je klikt op de tekst (widget) die je wilt vernieuwen.
    Lees hier wat je allemaal met de teksteditor kunt.

2. Pas de tekst aan en maak de tekst eventueel op.

3. Je klikt op het groene vinkje aan de rechterkant om de tekst toe te passen.

4. Vergeet je website of webshop rechtsboven niet opnieuw te publiceren.

Overige widgets

1. Je klikt op de widget waarvan je de inhoud wilt aanpassen.

2. Selecteer het tabblad 'inhoud' en pas de tekst aan. Klik hier voor specifieke uitleg van verschillende widgets.

3. Sluit de widget en bekijk de aanpassingen, herhaal bovenstaande stappen om te fine-tunen.

4. Vergeet je website of webshop rechtsboven niet opnieuw te publiceren.

Hoe pas je inhoud aan - Afbeeldingen aanpassen

Afbeeldingen aan de inhoudsbibliotheek toevoegen

1. Start met het toevoegen van afbeeldingen evt. in overzichtelijke mappen via het linkermenu 'INHOUD' > 'SITE-INHOUD' > 'AFBEELDINGEN BEHEREN'.

2. TIP: vink linksonder in de afbeeldingenkiezer de 'Afbeeldingen beheren' aan om mappen te maken. Maak bijvoorbeeld mappen per pagina aan.

3. Heb je mappen aangemaakt? Klik dan eerst op de map en druk daarna linksboven op de knop 'Afbeeldingen uploaden' en kies de gewenste afbeeldingen van je PC (zo komen je afbeeldingen meteen in de juiste map). Het systeem optimaliseert je afbeeldingen automatisch voor web (lees meer).

4. Sluit de afbeeldingenkiezer en ga verder met onderstaande stappen. In het systeem zijn nu overal de zojuist geüploade afbeeldingen beschikbaar.

Afbeeldingen aanpassen

Afbeelding widget (één enkele afbeelding)

1. Zorg dat je jouw afbeelding(en) eerst toevoegt volgens de uitleg hierboven bij 'Afbeeldingen aan de inhoudsbibliotheek toevoegen'.

2. Klik op de afbeelding (widget) die je wilt vernieuwen.

3. Druk op 'Vervangen' waarna de afbeeldingenkies opent. Zoek naar je afbeelding of kies de map waarin je de afbeelding hebt geplaatst.

4. Selecteer de afbeelding.

5. Je kunt de afbeelding met de opties eronder linken en een alttekst, tooltip of onderschrift meegeven.

6. In het tabblad ontwerp (rechtsboven) kun je de afbeelding opmaken en effecten geven.

7. Vergeet je website of webshop rechtsboven niet opnieuw te publiceren.

Overige widgets

In deze artikelen vind je meer uitleg over andere afbeelding widgets (zorg dat je jouw afbeelding(en) eerst toevoegt volgens de uitleg hierboven bij 'Afbeeldingen aan de inhoudsbibliotheek toevoegen'):

Achtergrond van een pagina

1. Zorg dat je jouw afbeelding(en) eerst toevoegt volgens de uitleg hierboven bij 'Afbeeldingen aan de inhoudsbibliotheek toevoegen'.

2. Klik in het linkermenu op 'ONTWERP' > 'ACHTERGROND SITE'.

3. Kies nu 'Achtergrond voor alle pagina's' of 'Achtergrond per pagina' als je voor de specifieke pagina waarop je je bevindt de achtergrond wilt vernieuwen.

4. Druk op 'Vervangen' waarna de afbeeldingenkies opent. Zoek naar je afbeelding of kies de map waarin je de afbeelding hebt geplaatst.

5. Selecteer de afbeelding.

6. Je kunt de afbeelding met de opties eronder anders weergeven en de positie bepalen en zelfs vastzetten wat een mooi zogenaamd parallax scroll effect geeft (probeer het gewoon eens uit).
    TIP: als je nu andere rijen op je site een achtergrondkleur geeft met ondoorzichtigheid dan zie je de afbeelding er steeds doorheen zoals op onze website.

7. Vergeet je website of webshop rechtsboven niet opnieuw te publiceren.

Achtergrond van een rij of kolom

1. Zorg dat je jouw afbeelding(en) eerst toevoegt volgens de uitleg hierboven bij 'Afbeeldingen aan de inhoudsbibliotheek toevoegen'.

2. Klik op een leeg gedeelte (of op de achtergrondafbeelding) van de betreffende rij of kolom waarvan je de afbeelding wilt vernieuwen.

3. Scroll iets naar onder in het venster dat opent, je ziet nu de afbeelding staan.

4. Druk op 'Vervangen' waarna de afbeeldingenkies opent. Zoek naar je afbeelding of kies de map waarin je de afbeelding hebt geplaatst.
    TIP: kies 'Diavoorstelling maken' om meerdere afbeeldingen te tonen.

5. Selecteer de afbeelding.

6. Je kunt de afbeelding met de opties eronder anders weergeven en de positie bepalen en zelfs vastzetten wat een mooi zogenaamd parallax scroll effect geeft (probeer het gewoon eens uit).

7. Vergeet je website of webshop rechtsboven niet opnieuw te publiceren.

Hoe pas je inhoud aan - Video's aanpassen

Video widget (met geluid)

1. Zorg dat je video op een van deze platformen staat (YouTube, Vimeo of DailyMotion) én zorg ervoor dat de video toegankelijk is voor iedereen/publiek (en dus niet privé staat) anders wordt deze niet weergegeven.

2. Klik op de video (widget) die je wilt vernieuwen.

3. Plaats de URL van de nieuwe video.

4. In het tabblad ontwerp (rechtsboven) heb je nog enkele ontwerp opties.

5. Vergeet je website of webshop rechtsboven niet opnieuw te publiceren.

Achtergrond van een rij of kolom (zonder geluid)

TIP: schakel een van onze gespecialiseerde partners in met een scherp aanbod én maak gebruik van ons GRATIS stockfoto aanbod!

Onze partners hebben allemaal een GraagGoedOnline.nl website en kunnen je dus ook ondersteunen of zelfs ontzorgen bij het plaatsen van je inhoud!

Frans Claassen - Bedrijfsfotografie - Fotografie pakket van € 499,- voor € 349,-

Frans Claassen - Bedrijfsfotografie
  • portretten, productfoto's, sfeerbeelden, omgeving

• 2 uur fotografie op locatie

• kennismaking en bespreking van de wensen vooraf

• de foto's digitaal aangeleverd in hoge resolutie geschikt voor afdrukken en lage resolutie geschikt voor online gebruik

FPS Media - Waardevolle beelden! - Video pakket voor € 699,-

FPS Media - Waardevolle beelden!
  • Korte professionele bedrijfsvideo waarin je dienst(en) of product(en) duidelijk naar voren komen.

• Video is op basis van maximaal 4 uur op locatie.

• Video wordt geleverd in 4K resolutie.

GraagGoedOnline.nl - Gratis 2 stockfoto's van BIGSTOCK

BIGSTOCK

Ga naar https://www.bigstockphoto.com/, zoek je foto's, en geef ons per foto het 'ID stockfoto' door liefst via e-mail of de chat rechts onderaan deze pagina.