Galerij slider toevoegen aan je website of webshop

Gebruik een enkele slider voor afbeeldingen in plaats van dat je meerdere afbeelding widgets naast elkaar plaatst.

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een galerij slider?

Veel mensen hebben een hoop afbeeldingen op hun website, maar vinden het niet mooi als alle afbeeldingen onder elkaar staan. Hier is de galerij slider widget een goede oplossing voor. Door deze galerij slider worden de afbeeldingen naast elkaar gezet en kunnen bezoekers zelf rustig door alle afbeeldingen scrollen.

Wat is een galerij slider?

Je kunt meerdere afbeeldingen toevoegen om ze als een diavoorstelling te bekijken. Gebruik een enkele slider voor afbeeldingen om de klus te klaren in plaats van dat je meerdere afbeelding widgets naast elkaar plaatst.

Hoe voeg je een galerij slider toe aan je website of webshop?

Video uitleg:

[Video volgt]

Tekst uitleg:

1. Log in op https://mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website of webshop op "Bewerken".

2. Klik in de linkerbalk op "widgets".

3. Zoek naar "Gallery Slider" en sleep de widget naar de gewenste plek.

4. Zorg voor het juiste aantal afbeeldingen door afbeeldingen toe te voegen of te verwijderen. Verwijderen doe je door op het kruisje te klikken achter de titel van de afbeelding en toevoegen doe je door onderaan op "Add item" te klikken.

5. Klik op de titel van een afbeelding. Er verschijnt nu een extra menu.

6. Wijzig de tijger afbeelding met je eigen afbeelding. De tijger is een sjabloon dat automatisch wordt getoond als je een nieuwe afbeelding toevoegt.

7. In het veld "Afbeelding Alt Tekst" vul je een korte beschrijving in die te zien is als de afbeelding niet goed ingeladen wordt.

8. In het veld "Lange Tekst" vul je een beschrijving van de afbeelding of een kort stukje tekst dat met de afbeelding te maken heeft in.

9. Kies de positie van de tekst met "Tekst op Zweefpositie".

10. Vul daarna in het veld "Titel Afbeelding" de titel in. Deze titel wordt meegenomen door Google als een zoekwoord. Zorg er dus voor dat de titel goed slaat op de afbeelding.

11. Herhaal deze stappen voor elke afbeelding die je in de widget wilt laten zien.

12. Als je alle afbeeldingen hebt gehad ga je verder met het kopje "Aantal sliders getoond op desktop view". Hier vul je in hoeveel afbeeldingen je naast elkaar wilt hebben staan op de desktop.

13. Herhaal stap 12 voor tablet en mobiel. We raden aan om op de tablet 2 afbeeldingen naast elkaar te zetten en op mobiel 1 afbeelding per keer te laten zien. Dit omdat de tablet en de mobiel niet zo breed zijn als de desktop.

14. In het veld "Slide per Scroll" vul je in hoeveel plaatsen de afbeeldingen moeten opschuiven.

15. Bij "Automatische Slider" kan je aanvinken dat de slider automatisch de afbeeldingen laat schuiven.

16. Bij "Toon Paginering/Puntjes" kan je de puntjes onder de afbeeldingen verbergen of tonen.

17. De schakelaar "Oneindige Slide" heeft de optie om de afbeeldingen non-stop dezelfde kant op te laten schuiven. Als je deze uit hebt staan gaat de slider vanzelf de andere kant op, terug naar de eerste afbeelding..

18. "Toon Navigatie" zorgt ervoor dat de pijltjes naast de afbeeldingen zichtbaar en onzichtbaar worden.

19. Je kan andere soort pijltjes kiezen bij de "Navigatie Stijl" menu.

20. De grootte van de pijltjes kan je bij "Navigatie Grootte" aanpassen.

21. In het veld "Automatische Slider Vertraging" kan je het aantal seconden tussen elke verschuiving van de afbeeldingen aanpassen. LET OP! Dit wordt gemeten in milliseconden. Als je dus 3 seconden vertraging wilt hebben vul je hier '3000' in. Dit veld hoeft je niet in te vullen als je "Automatische Slider" niet hebt aangevinkt.

22. Klik bovenaan in het widget venster op het tabblad "Ontwerp" om het ontwerp aan te passen.

23. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je een galerij slider aan je website/webshop toegevoegd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.