E-mail
E-mail op mobiel of tablet instellen
Een e-mail account instellen op je Android telefoon

Nieuw e-mailaccount instellen op je Android apparaat (Samsung, Google, Huawei, LG, etc.)

Robèr Coolen avatar
Geschreven door Robèr Coolen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: E-mail applicatie > Toevoegen account

1. Druk op "+ Account toevoegen".

2. Kies 'Overige'.

3. Vul je e-mail adres en je wachtwoord in.

4. Druk onderaan op 'Handmatig instellen'.

Stap 2: Type Account > IMAP

Kies ALTIJD IMAP wanneer je de keuze krijgt tussen POP en IMAP.

Stap 3: Invoeren gegevens inkomende en uitgaande server.

Vervolgens krijg je de inkomende en uitgaande server.

Hier MOET je de volgende instellingen invoeren OOK als er als iets anders automatisch staat ingevuld:

• Voor de inkomende mail en uitgaande mail, zet je bij de IMAP4-server of POP3-server het volgende db6193kvm28.ixlhosting.nl.

• Beveiliging zet je voor inkomende mailserver voor zowel POP als IMAP op SSL.

• Beveiliging zet je voor uitgaande mailserver voor zowel POP als IMAP op StartTls.

• Poortnummers moeten zijn:

Wanneer je hebt gekozen voor POP:

• Inkomende e-mail/server: 995

• Uitgaande e-mail/server: 587

Wanneer je hebt gekozen voor IMAP:

• Inkomende e-mail/server: 993

• Uitgaande e-mail/server: 587

Stap 4: Invoeren accountgegevens.

Tot slot maakt de telefoon verbinding met de mailserver en kun je een accountnaam invoeren. Als accountnaam kun je bijvoorbeeld “Info – Bedrijf B.V.” of “voornaam en achternaam” ingeven. De accountnaam is de naam die mensen zien zodra je ze mailt. Voer daarna de naam in van de gebruiker van het account en het e-mailaccount is ingesteld.