Mac Mail instellen

Nieuw e-mailaccount instellen in Mac Mail

Meer dan een week geleden bijgewerkt
  1. Open mac mail, open daarna de voorkeuren via het menu: mail > voorkeuren (of open deze met de command toets + , )

2. Klik linksonder op  het + teken.

3. Kies voor Andere Mail-account...

4. Voer de volgende gegevens in die je in per mail van ons hebt ontvangen (zie afbeelding hieronder).

5. Ja zal de volgende melding krijgen: "Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt."

6. Hierna zal de email correct zijn ingesteld, je krijgt enkel nog de keuze wat er opgehaald/gesynchroniseerd moet worden (zie afbeelding hieronder):

-- Kies voor POP of IMAP

POP
Wanneer je POP instelt worden je e-mailberichten gedownload van de server en op het betreffende apparaat opgeslagen. Je kunt e-mailberichten dan niet meer op andere apparaten openen / bekijken.

IMAP
Wanneer je IMAP instelt worden alle e-mailberichten NIET gedownload van de server. Stel hier IMAP in wanneer je je mail op meerdere apparaten wilt beheren. Wanneer je bij IMAP een e-mailbericht verwijdert op een van je apparaten, dan verwijder je het e-mailbericht van de e-mailserver. Het e-mailbericht wordt dan dus ook niet meer op je andere apparaten getoond.

-- Inkomende en uitgaande mailserver mag je dit invullen: db6193kvm28.ixlhosting.nl (let op dat je het exact overneemt zoals het hier staat, dus met een punt tussen 28 en ixlhosting).

7. Kies indien dit ergens wordt gevraagd voor een versleutelde verbinding (SSL)
8. Voer indien dit ergens wordt gevraagd de volgende poortnummers in:

• Inkomende e-mail: 993

• Uitgaande e-mail: 465