Outlook e-mailaccount instellen

Nieuw e-mail account instellen in Outlook (2010, 2013, 2016).

Robèr Coolen avatar
Geschreven door Robèr Coolen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe stel je in Outlook jouw e-mailaccount in?

Tekst uitleg:

1. Klik in Outlook linksboven op “Bestand”.

2. Klik op “Account toevoegen”.

3. Selecteer de optie “Handmatige instelling of extra servertypen” en klik op “Volgende”.

4. Selecteer de optie “POP of IMAP” en klik op “Volgende”.

5. Vul de volgende invoervelden in:

• Naam: Naam die de ontvangers van je e-mail te zien krijgen.

• E-mailadres: Het in te stellen e-mailadres, bijvoorbeeld: [email protected].

• Type account:

POP3
Wanneer je POP3 instelt worden je e-mailberichten gedownload van de server en op het betreffende apparaat opgeslagen. Je kunt e-mailberichten dan niet meer op andere apparaten openen / bekijken.

IMAP
Wanneer je IMAP instelt worden alle e-mailberichten NIET gedownload van de server. Stel hier IMAP in wanneer je je mail op meerdere apparaten wilt beheren. Wanneer je bij IMAP een e-mailbericht verwijdert op een van je apparaten, dan verwijder je het e-mailbericht van de e-mailserver. Het e-mailbericht wordt dan dus ook niet meer op je andere apparaten getoond.

• Server voor inkomende e-mail: db6193kvm28.ixlhosting.nl

• Server voor uitgaande e-mail: db6193kvm28.ixlhosting.nl
    LET OP: dat je het exact overneemt zoals het hier staat, dus met een punt tussen 28 en ixlhosting.

• Gebruikersnaam: Het in te stellen e-mailadres, bijvoorbeeld: [email protected]

• Wachtwoord: Het wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen

6. Klik op “Meer instellingen”.
7. Klik op het tabblad “Server voor uitgaande mail”.
8. Vink de optie “Voor de server voor mijn uitgaande e-mail is (SMTP) is verificatie vereist” aan.
9. Kies de optie “Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail”.
10. Klik op het tabblad “Geavanceerd”.
11. Kies bij "Gebruik het volgende type versleutelde verbinding" voor "SSL/TLS".
12. Kies bij de 2e keuze “Gebruik het volgende type versleutelde verbinding” voor “STARTTLS”.
13. Zorg dat de volgende poortnummers staan ingevoerd:

Wanneer je hebt gekozen voor POP:

• Inkomende e-mail: 995

• Uitgaande e-mail: 587

Wanneer je hebt gekozen voor IMAP:

• Inkomende e-mail: 993

• Uitgaande e-mail: 587

14. Laat verder alle instellingen zoals ze stonden en klik op “OK”.
15. Klik op “Volgende”. Microsoft Outlook legt nu verbinding met de server. Dit kan soms een minuut duren.
16. Wanneer je 2 groene vinkjes en de melding “Alle tests zijn voltooid, klik op sluiten om door te gaan” te zien krijgt, ben je klaar!
17. Klik op “Sluiten”, dan op “Voltooien” en nogmaals “Sluiten”.
18. Je e-mail account is nu links in je e-mailaccount overzicht verschenen en is klaar voor gebruik. Wanneer je mail account al even bestaat kan het enkele minuten duren voordat alle mail is ingeladen.