Windows Live Mail instellen

Nieuw e-mail account instellen in Windows Live Mail

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: Windows Live Mail -> Opties -> E-mailaccounts

Klik in Windows Live Mail linksboven op de blauwe knop. Open het menu 'Opties' en klik vervolgens op 'E-mailaccounts...'.

Klik vervolgens op 'Toevoegen'...

Zorg dat op het volgende scherm 'E-mailaccount' geselecteerd staat en klik op 'Volgende'.

Stap 2: Account instellingen configureren

In dit scherm geef je een aantal instellingen van je e-mailaccount op.

• Je e-mailadres.

• Je wachtwoord.

• Je schermnaam. (bijvoorbeeld: 'Voornaam Achternaam' of 'Bedrijfsnaam').

• Selecteer 'Serverinstellingen handmatig configureren'.

• Klik op 'Volgende'.

Stap 3: Server instellingen configureren

De linker kolom, 'Server voor inkomende e-mail', stel je als volgt in:

Indien je kiest voor IMAP

De rechter kolom, 'Server voor uitgaande e-mail', stel je als volgt in:

• Serveradres: db6193kvm28.ixlhosting.nl

• Poort: 465.

• Zorg dat 'Vereist een beveiligde verbinding' wel is aangevinkt.

• Zorg dat 'Vereist verificatie' wel is aangevinkt.

• Klik op 'Volgende'.

Indien je kiest voor POP

• Servertype: POP.

• Serveradres: db6193kvm28.ixlhosting.nl

• Poort: 995.

• Zorg dat 'Vereist een beveiligde verbinding' is aangevinkt.

• gebruikersnaam: [email protected].

De rechter kolom, 'Server voor uitgaande e-mail', stel je als volgt in:

• Serveradres: db6193kvm28.ixlhosting.nl

• Poort: 587.

• Zorg dat 'Vereist een beveiligde verbinding' wel is aangevinkt.

• Zorg dat 'Vereist verificatie' wel is aangevinkt.

• Klik op 'Volgende'.

Je account is nu toegevoegd. Je kunt nu op 'Voltooien' en vervolgens op 'Sluiten' klikken om terug te keren naar Windows Live Mail.

Sommige ISP’s (internetproviders) kunnen het adres voor de uitgaande verbinding blokkeren. In dat geval vul je hier het adres van de mailserver van jouw ISP in. Raadpleeg je ISP voor dit adres.

Vervolgens worden de ingevoerde instellingen getest en wanneer deze test geslaagd is, kun je deze wizard afronden. Jouw mailadres is nu klaar voor gebruik.