Windows 8 mail instellen

Nieuw e-mailaccount instellen in Windows 8

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: Start -> Mail

Allereerst open je het mailprogramma via Start:

Stap 2: Mail -> Instellingen

Na het starten van het mailprogramma beweeg je met je pijl volledig naar de rechterkant van het scherm waarbij de onderstaande donkergrijze balk tevoorschijn komt. Klik op instellingen.

Stap 3: Instellingen -> Accounts ->

Klik vervolgens op “Accounts”, vervolgens “Een account toevoegen” en daarna “Ander account”.

Het onderstaande scherm verschijnt waar je kiest voor “Meer details weergeven”.

Stap 4: Invoeren gegevens

Het scherm wordt uitgebreid met enkele opties. In de bovenste twee velden “E-mailadres” en “Gebruikersnaam” vult je jouw mailadres in. Bijvoorbeeld [email protected].

Het veld “wachtwoord” vul je met je wachtwoord. De inkomende én uitgaande mailserver is db6193kvm28.ixlhosting.nl

Stap 5: SSL en poorten

1. Vink de opties aan:
    - "Op de server voor binnenkomende e-mail is SSL vereist"
    - “Op de server voor uitgaande e-mail is SSL vereist”
    - “Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist”

2. Dit geldt ook voor “Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen”.

3. Zorg dat de volgende poortnummers staan ingevoerd:

Wanneer je hebt gekozen voor POP:

• Inkomende e-mail: 995

• Uitgaande e-mail: 587

Wanneer je hebt gekozen voor IMAP:

• Inkomende e-mail: 993

• Uitgaande e-mail: 465

4. Klik op “verbinding maken” om de verbinding te testen en het account definitief toe te voegen.