AI SEO Assistent uitgelegd

Verbeter je positie met de optimale tags én SEO met de AI Assistent

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom AI voor SEO?

In de steeds veranderende online wereld is het belangrijk om je website te blijven optimaliseren voor zoekmachines (oftewel SEO = Search Engine Optimization). Je wilt natuurlijk het liefst boven je directe concurrenten getoond worden in de zoekresultaten van Google.

De AI SEO Assistent helpt je om sneller, efficiënter en nauwkeuriger de SEO-instellingen van je website in te stellen.

1. Nauwkeurig: De AI SEO Assistent genereert de paginatitels en beschrijvingen op basis van jouw input. Voor het beste resultaat kun je je input baseren op een zoekwoordenonderzoek speciaal gericht op jouw diensten en/of producten, jouw bedrijf en je doelgroep.

2. Efficiënt: Nadat je je input hebt ingevoerd kun je met slechts één muisklik de paginatitels en beschrijvingen voor ál je webpagina's genereren in plaats van dat je dit pagina voor pagina zelf doet.

3. Gebruikersvriendelijk: De AI SEO Assistent werkt onwijs gebruiksvriendelijk. Nadat je paginatitels en beschrijvingen hebt laten genereren, kun je deze nog eenvoudig aanpassen met de menselijke touch!

Samengevat is de AI SEO Assistent meer dan zomaar een hulpmiddel; het is een strategische partner die bedrijven helpt bij het navigeren door de complexiteit van SEO met finesse en intelligentie.

Wat is de AI SEO Assistent?

De AI SEO Assistent is een geavanceerd hulpmiddel dat zich richt op het vereenvoudigen en verbeteren van de SEO van jouw website. Het biedt oplossingen voor het schrijven, bewerken, vertalen en aanpassen van SEO.

Hoe gebruik je de AI SEO Assistent?

Om de AI SEO Assistent te gebruiken, schakelen wij de optie op je website of webshop graag voor je in. Momenteel is dit kosteloos beschikbaar, maar we kunnen je niet verzekeren dat dit in de toekomst ook zo blijft. Wil je de AI SEO Assistent gebruiken? Stuur ons een chatbericht met het verzoek om deze in te schakelen.

Video uitleg:

[VIDEO VOLGT]

Tekst uitleg:

1. Log in op https://mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

2. Klik op "SEO en instellingen" en vervolgens op "SEO".

3. Wanneer SEO opent, klik rechtsboven op "Genereer tag met AI".

4. Klik op "Taggenereren", zodat je de volgende opties te zien krijgt:

• Genereer alleen ontbrekende tags:

• Genereert alleen de tags (oftewel je paginatitels en beschrijvingen) voor pagina's die nog geen tags hebben.

• Genereer tags voor alle pagina's:

• Genereert tags voor alle pagina's, ook wanneer er al eens tags zijn ingevuld.

5. Voor beide opties vraagt het systeem je om onderstaande informatie in te vullen:

• Naam van bedrijf

• Wat je bedrijf doet

• Aanvullende bedrijfsinformatie

• Toon wijzigen (professioneel, conversationeel, humoristisch, informatief, enthousiast, gevat & gezaghebbend)

PRO TIP: Wees concreet en specifiek met het invullen van de gegevens van je bedrijf. Hoe specifieker des te beter het resultaat.

6. Klik op "Doorgaan". Je krijgt nu de volgende melding te zien "De AI SEO Assistant genereert uw tag".

7. Zodra het systeem gereed is wordt per pagina de paginatitel (linkse kolom) en de beschrijving (rechtse kolom) getoond. Alle paginatitels en beschrijvingen die door de AI SEO Assistent zijn gegenereerd kun je nu nog aanpassen.

8. Ben je helemaal klaar met aanpassen en staan alle tags goed? Klik op "Volgende" en vervolgens op "tagopslaan".

9. Vergeet niet om je website of webshop opnieuw te publiceren om de tags zichtbaar te maken voor zoekmachines.

Klaar! Je hebt nu de complete SEO-instellingen voor alle pagina's van je website of webshop ingesteld.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Vindwoorden: SEO, SEO AI, tags, tekst generator