De hoofdonderdelen van het systeem kort uitgelegd

[VIDEO] Kun je niet wachten om te starten met je website? Neem dan toch even dit artikel door, bekijk de video en we wensen je veel succes!

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tekst-uitleg:

--- Site informatie > verander de naam van de site, als je site live is kun je de naam             niet meer veranderen. De naam is dan de URL van je live website.
     --- Status > hier kun je zien of je website gepubliceerd is. Alleen wij kunnen een                  website voor je publiceren. Start een chat en je staat binnen no-time live op                  jouw eigen domeinnaam (inbegrepen bij al onze pakketten).
     --- Voorbeeldlink > deze link kun je naar anderen toesturen zodat ze jouw site                   kunnen bekijken ondanks dat de website nog niet live staat. De standaard link             laat je website op 3 apparaten zien. Je kunt ook een specifiek apparaat kiezen.             Kies bijv. mobiel als je iemand jouw website op een smartphone wilt laten zien.

• Siteopmerkingen > zie je deze optie niet staan dan start een chat en dan regelen we het voor je. Met deze optie kun je overal in de website opmerkingen plaatsen voor jezelf of bijvoorbeeld voor ons t.b.v. een reviewronde (vanaf het goSAMEN opstartpakket).

• Opslaan, stap terug of stap vooruit > opslaan gebeurd automatisch, het V-inkje geeft aan of dat is gelukt. Met de pijltjes maak je jouw laatste bewerking ongedaan of voer je deze opnieuw uit.

• HTML & CSS code (PRO TIP) > zie je deze optie niet staan dan start een chat en dan regelen we het voor je. Met deze optie kun je de volledige HTML & CSS code van de website bewerken.

• Voorbeeld > druk hier regelmatig op om te zien hoe je website eruit ziet en werkt.

• Opnieuw publiceren > deze knop staat er alleen wanneer je website live is, hiermee zet je de laatste versie van jouw website live nadat je aanpassingen hebt gedaan.

• Terug naar het dashboard > ga terug naar het website overzicht dat ook verschijnt wanneer je net bent ingelogd, heb je meerdere websites dan vind je daar al je websites.

• Ontwerp > website styling zoals lettertypes, kleuren, achtergronden, de weergave op mobiel en tablet, etc waarmee je snel het algehele design van je website aanpast.

• Pagina’s > je kunt hier pagina’s aanmaken, beheren, hernoemen, SEO instellen en zelfs een wachtwoord per pagina instellen. Ook kun je hier extra talen aanmaken.

• Widgets > in dit overzicht staan alle onderdelen / elementen die je kunt toevoegen in de website d.m.v. drag & drop.

• Inhoud > het beheren van alle inhoud in je website incl.ingevulde formulieren (die je kunt verwijderen n.a.v. de AVG-wetgeving) en slimme oplossingen voor het (her)gebruiken van inhoud.

• Personaliseren > stel personalisaties in met triggers en acties en speel in op je bezoekers.

• Winkel > alle webshop functionaliteiten, TIP: test een winkel met maximaal 10 producten, start een chat en we activeren deze voor je.

• Blog > een blog toevoegen en posts beheren.

• Instellingen > diverse instellingen zoals Google Analytics, back-ups en privacyinstellingen.

• Verborgen elementen (PRO TIP) > wanneer dit oogje wordt weergegeven bevat je website verborgen elementen, door op dit oogje te klikken maak je deze elementen zichtbaar. Bekijk dit artikel over verborgen website elementen voor meer informatie.