Alle collecties
Google producten
Google Mijn Bedrijf
Google Mijn Bedrijf: Google reviews beheren; reageren en verwijderen
Google Mijn Bedrijf: Google reviews beheren; reageren en verwijderen

We leggen je uit hoe je jouw Google reviews beheert. Je kunt op dit moment alleen reviews beantwoorden en 'markeren als ongepast'.

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom Google reviews?

Wat is Google Mijn Bedrijf, waar vind je de Google reviews terug en hoe claim je jouw Google Mijn Bedrijf bedrijfsvermelding?

Video uitleg: hoe beheer je jouw Google reviews?

Tekst uitleg: hoe beheer je jouw Google reviews?

  1. Zorg ervoor dat je jouw bedrijf hebt aangemeld bij Google Mijn Bedrijf of dat je jouw bestaande bedrijfsvermelding hebt geclaimd. Hoe je dat doet lees je in het artikel Google Mijn Bedrijf: je bedrijf aanmelden of je vermelding optimaliseren.

  2. Zorg er vervolgens voor dat je reviews ontvangt. Hoe je dat doet lees je in het artikel Google Mijn Bedrijf: meer bezoekers en verkopen door (gratis) Google reviews.

  3. Ga naar https://business.google.com en log in met het Google account dat is gekoppeld aan je Google Mijn Bedrijf vermelding.

  4. Klik op de locatie waarvan je de reviews wilt beheren.

  5. Klik aan de linkerkant op '★ Reviews'.

  6. Hier vind je alle reviews terug en je kunt filteren op 'Beantwoord' en 'Niet beantwoord'.

  7. Beantwoord een review bijv. met "Jacques, bedankt voor je geweldige review!" door onder de betreffende review op de knop 'Beantwoorden' te drukken.
    TIP: beantwoord een slechte review altijd! Geef aan hoe je het gaat herstellen en vraag de klant om ook te reageren wanneer het wel naar wens is en vraag eventueel om het cijfer dan aan te passen. Zo maak je van een nood een deugd want je laat zien dat klantervaringen belangrijk voor je zijn en dat eventuele problemen worden opgelost.

    Voor meer tips lees het artikel:
    Google Mijn Bedrijf: tips voor beantwoorden van reviews

  8. Verwijder een review door aan de rechterkant op de drie verticale bolletjes te klikken en kies voor 'Markeren als ongepast'. Vul nu het formulier dat volgt zo volledig mogelijk in en daarna is het helaas afwachten.
    TIP: beantwoord altijd de review die je wilt laten verwijderen (zie TIP hierboven) zodat deze review zo min mogelijk "schade" aanricht in tussentijd.

Meer Google Mijn Bedrijf artikelen

Dit artikel maakt deel uit van een reeks van 8 artikelen over Google Mijn Bedrijf waardoor je meer bezoekers en verkopen krijgt door betere lokale vindbaarheid en het plaatsen van reviews op je website of webshop want wist je dat 92% van de mensen klantervaringen, oftewel reviews, bekijkt alvorens ze overgaan tot aankoop?

Was dit een antwoord op uw vraag?