Pictogrammen toevoegen aan je website of webshop

[VIDEO] Maak je website professioneel en begrijpelijk voor iedereen met (eigen) pictogrammen.

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom pictogrammen?

Met pictogrammen komt je website of webshop meer professioneel en begrijpelijk over. Dat betekent dat een pictogram verstaanbaar is voor bezoekers uit verschillende taalgebieden. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon pictogram waarmee je telefonisch contact kunt nemen als er op wordt geklikt.

Wat zijn pictogrammen?

Pictogrammen zijn symbolen of afbeeldingen die bepaalde inhoud heel snel duidelijk maakt. Tekst wordt vaak ook vervangen door pictogrammen. De kleur en grootte van een pictogram kan in de website editor aangepast worden.

Hoe voeg je pictogrammen toe aan je website of webshop?

Video-uitleg:

[Video volgt]

tekst-uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website of webshop op "Bewerken".

2. Ga naar de pagina waar je de pictogram wilt plaatsen.

3. Klik in de linkerbalk op "widgets".

4. Zoek naar "Pictogram" en sleep de widget naar de gewenste plek.

5. Standaard staat er in het widget een pictogram. Kies een ander pictogram door op "Pictogram kiezen" te drukken.

6. PRO TIP: als je een link wilt toevoegen, klik je op "Linkpictogram" en kies je waar je de bezoekers naar wilt doorverwijzen.

7. PRO TIP: wil je je eigen pictogrammen toevoegen? Volg stap 8 tot en met 14.
    Wil je een pictogram of pictogram pakket dat niet gratis is? Vraag dan aan ons om het betreffende pictogram te kopen.

8. Log in of maak een account op Flaticon.com.

9. Zoek een Engelse term bij de zoekbalk. Denk bijvoorbeeld aan 'communication' of 'services'. Kies naast de zoekbalk of je enkele iconen wilt of icoon paketten.

10. Klik op een icoon of een icoon pakket en druk rechts op 'Download Pack'. PRO TIP: Kies linksboven bij 'Select style' voor 'Lineal' of 'Lineal color'. Met lineal blijven de iconen zwart-wit en met lineal color wordt er kleur toegevoegd.

11. Open het bestand en ga naar de 'svg' map.

12. Kopieer/knip en plak alle icoontjes die je wilt gebruiken op je bureaublad of in een andere map waar ze makkelijk te vinden zijn.

13. Druk bij de widget op 'SVG-Bestand uploaden'.

14. Zoek naar je [Icoonnaam].svg bestand en druk op 'openen'.

15. Klik bovenaan in het widget venster op het tabblad "Ontwerp" om het ontwerp aan te passen.

16. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop, vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan de pagina.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je een pictogram aan je website/webshop toegevoegd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Vindwoorden: pictogram, pictogrammen, icoon, iconen, svg