Media widgets
Carrousel widget toevoegen aan je website of webshop

[VIDEO] Weinig ruimte op je website of webshop, maar veel afbeeldingen? Zet ze op één plek met een carrousel weergave!

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een carrousel widget toevoegen aan je website of webshop?

Heb jij veel afbeeldingen voor op je website of webshop? Dan is een carrousel widget perfect voor jou! Met een carrousel weergave kun je namelijk meerdere afbeeldingen op één plek tonen. Zo houd je meer ruimte over voor andere dingen.

Wat is een carrousel widget?

Met een carrousel widget kun je verschillende afbeeldingen laten zien die steeds dezelfde 'loop' doorloopt. Hierdoor kun je meerdere afbeeldingen tonen op één plek op je website of webshop.

Hoe kun je een carrousel widget toevoegen aan je website of webshop?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

1. Ga naar mijn.graaggoedonline.nl en log in met je gegevens.

2. Kies de website of webshop waar het om gaat.

3. Ga naar "Widgets" in de balk aan de linkerkant.

4. Zoek de "Carrousel weergave" widget en sleep hem op je website of webshop.

5. Standaard staan er in de widget een paar afbeeldingen. Verwijder de afbeeldingen en voeg afbeeldingen toe door op "Afbeelding toevoegen" te klikken. PRO TIP: selecteer meerdere afbeeldingen als volgt; selecteer de eerste afbeelding, houd shift ingedrukt, scrol naar de laatste afbeelding die je wilt selecteren en klik hierop.

6. Pas per afbeelding de instellingen aan zoals de titel, onderschrift en alt tekst.

7. PRO TIP: als je links aan je afbeeldingen wilt toevoegen, klik dan op een afbeelding en pas per afbeelding de link aan bij "Link bewerken".

8. Klik bovenaan in het widget venster op het tabblad "Ontwerp" om het ontwerp aan te passen.

9. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe je een carrousel widget op je website of webshop kunt plaatsen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Vindwoorden: carrousel, weergave, afbeeldingen