Meer bezoekers met je eigen QR-code

[VIDEO] Gebruik dynamische QR-codes zonder deze ooit te moeten vervangen!

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave:

Waarom een QR-code gebruiken (met je website)?

Een QR-code is een makkelijke manier om een link toe te voegen aan een folder, advertentie, visitekaartje of een van de andere eindeloze mogelijkheden. Zo kan je mensen bijvoobeeld een verborgen pagina van je website laten openen, alleen wanneer jij dat wil.

Het voordeel van een QR-code via je website is dat je een link in kan stellen die je op ieder moment zelf kan aanpassen! Normaal zou je namelijk een nieuwe QR-code moeten maken mocht de link die je wilt gebruiken veranderen, maar in dit artikel leggen we je uit hoe je een QR-code maakt die je nooit meer hoeft te vervangen!

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een tweedementionale streepjescode die voor allerlij dingen inzetbaar is. De functie die vooral handig is voor ondernemingen is linken naar een bepaalde URL. Zo kan je mensen bijvoorbeeld een specifieke pagina van je website laten openen, een van je social media accounts laten openen of een online visitekaartje tonen. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is de code scannen met hun mobiel.
​

We zien de laatste tijd steeds meer opgemaakte QR-codes voorbij komen. Dit is natuurlijk de ideale manier om een anders nogal saaie en lelijke QR-code goed aan te laten sluiten bij de uitstraling van je bedrijf! Zo hebben wij laatst deze QR-code voor onze eigen post gemaakt:
​

Hoe gebruik je een QR-code met je website?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

Een link aanmaken voor de QR-code

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

2. Druk in het linker menu op "INSTELLINGEN" en ga naar "URL-doorverwijzingen".

3. Druk op "Een nieuwe doorverwijzing toevoegen".

4. Vul in het eerste veld de URL in die je wil gebruiken. LET OP: Dit is de URL die na het maken van de QR-code NIET MEER kan veranderen! Je maakt de URL aan door alles in te vullen wat na je domeinnaam komt. Stel ik zou de URL https://ikwil.graaggoedonline.nl/qr-code willen gebruiken vul ik het volgende stuk in in dit veld: /qr-code

5. Stel in waar de QR-code naar moet verwijzen. Mocht dit een bestaande pagina van je website zijn kan je deze kiezen uit de dropdown. Als het een externe URL is kan je deze in het veld onder de dropdown invullen.

6. Kies bij "Doorverwijzingstype" voor "302 Redirect (tijdelijk verplaatst)".

7. Druk op "Toevoegen".

8. Druk op "Opnieuw publiceren" rechts bovenaan.

De QR-code aanmaken

1. Ga naar een website zoals https://www.qrcode-monkey.com.

2. Vul bij het veld "Your URL" de URL in die we zojuist aangemaakt hebben (in het voorbeeld hierboven zou dat dus https://ikwil.graaggoedonline.nl/qr-code zijn).

3. Pas eventueel de opmaak van de QR-code aan onder de kopjes "Set colors", "Add logo image" en "Customize design".

4. Druk op "Create QR Code".

5. Wanneer je klaar en tevreden bent druk je op "Download PNG".

6. Je bent klaar! De QR-code is aangemaakt en gedownload. Vanaf nu kan je het op iedere gewenste plek gebruiken!

De QR-code scannen

Je kan de QR-code gebruiken door deze te scannen met je mobiel. Dit kan via de Google Lens app, een QR-code scanner app en op sommige telefoons direct via de camera app.

De QR-code gebruiken

Je kan QR-codes op verschillende manieren gebruiken:

• Op je website plaatsen.

• Op een visitekaartje laten drukken.

• Op een poster laten drukken.

• In een social media post gebruiken.

• In een mailing gebruiken.

• In je e-mail handtekening gebruiken.

• Op stickers laten drukken die je bijvoorbeeld in je winkel/kantoor/horecazaak kan gebruiken.

Wil je tips voor het gebruiken van je QR-code of wil je een van bovenstaande opties laten ontwerpen? Wij hebben overal wel een oplossing of partner voor! Start rechtsonder een chat of stuur ons een mailtje voor de mogelijkheden!

De QR-code link wijzigen

Mocht de link van de QR-code een keer moeten veranderen dan kan dat via deze stappen:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

2. Druk in het linker menu op "INSTELLINGEN" en ga naar "URL-doorverwijzingen".

3. Druk bij de QR-code doorverwijzing op "Bewerken".

4. Verander nu de bestemming naar de nieuwe bestemmingspagina of externe URL.

5. Druk op "Opslaan".

6. Druk op "Opnieuw publiceren" rechts bovenaan.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe je een webformulier kan toevoegen aan je website of webshop. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Vindwoorden: dynamische QR-code