Bezoekers bestanden laten downloaden en/of openen

[VIDEO] Leer hoe je bestanden kan uploaden naar je website zodat je bezoekers deze kunnen downloaden en openen.

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom bestanden uploaden naar je website?

Bestanden uploaden naar je website kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een jaaropgave of een formulier op je website wilt hebben die mensen kunnen downloaden.

Hoe upload je bestanden naar je website?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website op "Bewerken".

2. Ga naar "Inhoud" > "Site-inhoud" > "Bestanden beheren".

3. Druk linksonder op "Upload nieuw bestand".

4. Kies een van de opties aan de linkerkant.

5. Kies je voor "Mijn PC" dan druk vervolgens op "Bestanden kiezen" aan de rechterkant.
    LET OP: wil je een bestaand bestand vervangen? Geef het bestand ALTIJD een andere naam, voeg bijv. "V2" (versie 2) aan het einde van de bestandsnaam toe.

6. Kies één of meerdere bestanden en druk op "Openen". Herhaal deze stap indien je meer bestanden wilt uploaden.

7. Als je alle bestanden hebt geselecteerd druk je rechtsonder op de knop ‘Upload’.

8. Druk rechtsonder op de knop ‘Klaar’.

Een bestand toevoegen om te laten downloaden door bezoekers werkt vervolgens hetzelfde als een link toevoegen:

1. Kies bij de knop/link voor de onderste optie "Bestand voor downloaden".

2. Druk op "+ bestand".

3. Selecteer het juiste bestand.

4. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe je bestanden kan uploaden naar je website. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Vindwoorden: bestanden, download, downloaden