E-mail
Webmail instellen
Out of office bericht instellen in Roundcube webmail

Met een out of office bericht zorg je ervoor dat je relaties altijd op de hoogte zijn wanneer je tijdelijk hun e-mail niet kan beantwoorden.

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom een out of office bericht instellen?

Met een out of office bericht zorg je ervoor dat je relaties altijd op de hoogte zijn wanneer je tijdelijk hun e-mail niet kan beantwoorden, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent.

Wat is een out of office bericht?

Een out of Office bericht beantwoordt automatisch alle e-mails die binnenkomen met een door jou ingesteld bericht. Zo kan je aangeven dat e-mails tijdelijk niet opgepakt worden en kun je eventueel ook een reden of alternatieve contactgegevens voor spoedgevallen geven.

Hoe stel ik een out of office bericht in?

Goed om te weten: ook al gebruik je bijv. Outlook voor je e-mail dan moet je jouw out of office bericht toch in onze webmail omgeving instellen. Mensen die je dan mailen krijgen automatisch het door jou ingestelde out of office bericht als reactie terug. Jij kunt na het instellen van je out of office bericht gewoon je Outlook gebruiken voor je e-mail zoals je gewend bent.

Video uitleg:

Tekst uitleg:

Het instellen van een out of office bericht

1. Log in op webmail.graaggoedonline.nl en klik in de linker kolom op "Instellingen".
    ​LET OP: heb je geen logingegevens? Dan gebruik je waarschijnlijk een andere e-mailoplossing, vraag die leverancier om hulp hoe je jouw out of office bericht instelt.

2. Klik op "Afwezigheidsbericht".

3. Vul bij "Onderwerp" het onderwerp van de e-mail in.

4. Typ bij "Inhoud" de inhoud van de e-mail.

5. Vul bij "Start" de begindatum in.

6. Vul bij "Eind"de einddatum in.

7. Zorg dat "Status" aan staat.

8. Klik vervolgens op "Opslaan"

9. Test je out of office voor je op vakantie gaat.

LET OP: zorg dat "Status" aan blijft. Alleen dan is de out of office actief.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe een out of Office filter kunt instellen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Meer webmail (Roundcube) artikelen

Dit artikel maakt deel uit van een reeks over (Roundcube) webmail waarmee je op ieder apparaat moeiteloos e-mail ontvangt en verzend.

Vindwoorden: webmail, out of office, vakantie, autoresponder, auto reply