Alle collecties
Het website systeem
De basis
Kopiëren en plakken van bestaande elementen (rijen, kolommen, widgets en complete pagina's) in je website en webshop
Kopiëren en plakken van bestaande elementen (rijen, kolommen, widgets en complete pagina's) in je website en webshop

[VIDEO] Kopiëren en plakken bespaart tijd en zorgt voor consistentie!

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom kopiëren en plakken?

Of je nu goZELF een design hebt gekozen en aan de slag gaat of wanneer we goSAMEN je site hebben gemaakt of je goONTZORGD hebben.....het design werk is voor je gedaan en staat goed op de drie formaten; mobiel, tablet én desktop.

DUS maak hier gebruik van door bestaande elementen te kopiëren en plakken!

Dat kopiëren en plakken veel moeite scheelt weet je vast wel, maar haal je er de volledige potentie uit? Wanneer je in het systeem namelijk widgets, hele rijen en kolommen of zelfs complete pagina's kopieert neem je ALLE instellingen (inhoud + design op alle apparaten!) mee. Op deze manier is het dus een stuk makkelijker om de stijl van je website aan te blijven houden.

Hoe gebruik je kopiëren en plakken in het systeem?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

Rijen:

Wanneer je rijen gaat kopiëren en plakken zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  1. Op het moment dat je een rij gaat plakken moet je altijd plakken op de rij onder de plek waar je de nieuwe rij wil hebben. Een gekopieerde rij wordt namelijk altijd boven de rij geplaatst waar je op plakt.

  2. Je kunt de volgorde van de bestaande rijen aanpassen door deze te selecteren en de pijltjes naar boven/beneden te gebruiken bovenaan het menu.

  3. Mocht je een rij moeten verwijderen klik je linksboven met rechtermuisknop op het blauwe label in de betreffende rij. In het menu dat dan opent klik je vervolgens op "verwijderen".

Kolommen:

Kolommen werken bijna hetzelfde als rijen, maar:

  1. Wanneer je een kolom plakt komt de nieuwe kolom altijd links te staan van waar je plakt.

  2. Om een kolom te selecteren klik je NET naast de inhoud van de kolom, of je gebruikt de PRO TIP hieronder.

  3. Bij kolommen is het niet mogelijk om er meerdere tegelijk te kopiëren.

  4. Je kan de volgorde van de bestaande kolommen aanpassen door ze te selecteren en de pijltjes naar links/rechts te gebruiken bovenaan het menu.

  5. Mocht je een kolom moeten verwijderen selecteer je de kolom. In het menu dat dan opent klik je vervolgens op "verwijderen".

PRO TIP:

Is het lastig om een bepaalde container (rij, kolom of binnenste rij) te selecteren? Klik dan met rechtermuisknop op de content binnen de "container" die je wilt selecteren. Dan krijg je in het menu de optie "Container selecteren" te zien. In het submenu kan je dan de gewenste container selecteren.

Widgets:

Wanneer je een widget plakt moet je altijd plakken onder de plek waar je de widget wil hebben. Een gekopieerd item wordt namelijk altijd boven de plek geplaatst waar je op plakt. Het kan helpen om van tevoren een lege kolom of binnenste rij toe te voegen. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Pagina's:

Wanneer je een nieuwe pagina maakt is het veel handig om een oude pagina te kopiëren. Op deze manier worden alle instellingen (waaronder SEO!) automatisch overgenomen én is het makkelijker om dezelfde stijl aan te houden. Belangrijk is wel dat je de pagina instellingen zoals de URL en de SEO instellingen wel aanpast na het kopiëren!

Toch een nieuw element gebruiken (i.p.v. kopiëren/plakken)?

Gebruik voorgemaakte secties! Je leest hier alles over in dit artikel.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Was dit een antwoord op uw vraag?