Tabellen toevoegen aan je website én extra opvallen in Google met Featured Snippets
Tabellen toevoegen aan je website én extra opvallen in Google met Featured Snippets

[VIDEO] Geef je content overzichtelijk weer in rijen en kolommen. Denk bijvoorbeeld aan een prijslijst.

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom tabellen?

Een tabel is een perfecte manier om content die hiervoor geschikt is overzichtelijk weer te geven in rijen en kolommen. Denk bijvoorbeeld aan een prijslijst.

PRO TIP: met onze tabel widget kun je een extra opvallende vermelding in Google krijgen, deze worden "Google-samenvattingen" of "Featured Snippets" genoemd (lees hier meer over Google-samenvattingen en Featured Snippets).

Wat is een tabel widget?

Een tabel widget is een manier om teksten en gegevens in rijen en kolommen weer te geven. Daarnaast kun je ook links toevoegen en een CSV bestand uploaden. Je kunt maximaal 30 rijen en kolommen toevoegen.

Hoe voeg je een tabel widget toe aan je website of webshop?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website of webshop op "Bewerken".

2. Ga naar de pagina waar je de tabel widget wilt plaatsen.

3. Klik in de linkerbalk op "widgets".

4. Zoek naar "tabel" en sleep de widget naar de gewenste plek.

5. Standaard staan er in het widget venster rijen en kolommen met gegevens. Pas deze aan door erop te dubbel-klikken.

6. PRO TIP: je kunt ook cellen, rijen en kolommen, kopiëren. Dit doe je door alles wat je wilt kopiëren te selecteren en vervolgens op "CTRL + C" te drukken op je toetsenbord. Plak daarna deze gegevens met de toetsenbord combinatie "CTRL + V" op de gewenste plek.

7. PRO TIP: als je een CSV bestand wilt uploaden dan druk op de knop "CSV Uploaden" select het gewenste bestand op je PC en druk op "Openen".

8. PRO TIP: als je een link toe wilt voegen doe je dit door op de betreffende cel te dubbelklikken en vervolgens op het link icoontje rechts in de cel te klikken.

9. Klik op "alles wissen" als je alle rijen en kolommen leeg wilt maken.

10. Klik bovenaan in het widget venster op het tabblad "Ontwerp" om het ontwerp aan te passen.

11. Wil je jouw wijzigingen zichtbaar maken op je live website of webshop vergeet dan niet om op "Opnieuw publiceren" te drukken rechts bovenaan de pagina.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je een tabel widget aan je website/webshop toegevoegd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.