Alle collecties
Het website systeem
Pagina's
Hoe maak je een 'Over ons' pagina die indruk maakt
Hoe maak je een 'Over ons' pagina die indruk maakt

Een sterke over ons-pagina is essentieel voor je site. Het biedt een kijkje naar wie je bent en wat je doet.

Ralph avatar
Geschreven door Ralph
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom zou je een 'Over ons' pagina maken?

Een over ons-pagina is meer dan alleen een lijst met feiten. Het is een kans om een band te creëren met de mensen die je site bezoeken. Door je verhaal te delen kunnen mensen je beter begrijpen. Het kan hen aanspreken en zorgen voor vertrouwen, of ze nu klanten, partners of toekomstige medewerkers zijn. Mensen die jouw over ons-pagina bezoeken, spenderen gemiddeld 22% meer tijd op je site en zijn maar liefst vijf keer meer geneigd om een aankoop te doen.

Wat is een 'Over ons' pagina?

Een over ons-pagina vertelt wie je bent, hoe je bent begonnen, en waar je voor staat. Het laat zien wat je belangrijk vindt. Deze pagina is als een kijkje achter de schermen, waardoor mensen een idee krijgen van de mensen achter het bedrijf. Het is een manier om te laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt. Er zijn vijf belangrijke zaken die niet mogen ontbreken op je pagina:

01. Krachtige kop

De titel moet direct de aandacht trekken en in 1-2 zinnen je bedrijf samenvatten. Lees hier hoe je titels toevoegt aan je website.

02. Overtuigende waardepropositie

Breid je tekst uit met een waardepropositie. Leg gedetailleerd uit hoe je waarde biedt aan klanten en waarom jouw bedrijf de beste keuze is vergeleken met concurrenten.

03. Uniek bedrijfsverhaal

Deel het verhaal achter je bedrijf om potentiële klanten een kijkje te geven in je geschiedenis en ervaring. Beantwoord vragen zoals waarom je bent begonnen en hoe je bedrijf is geëvolueerd. Wil je tijd besparen of kom je maar niet tot je gewenste tekst? Probeer dan eens gebruik te maken van onze tekst AI-assistent.

04. Sociaal bewijs

Versterk het vertrouwen door positieve feedback van klanten te tonen en logo's van bekende merken die jouw inzichten hebben gedeeld. Dit kan bijvoorbeeld met reviews of het linken van social media.

05. Duidelijke Call-To-Action (CTA's)

Bezoekers moeten na het lezen van je over ons-pagina weten welke stappen ze vervolgens kunnen nemen. Plaats duidelijke oproepen tot actie om hen te begeleiden naar verdere informatie of direct contact met jouw bedrijf. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Nadat je de essentiële zaken op je pagina hebt klaargezet, kun je de tips hieronder volgen om het nog makkelijker te maken om te navigeren en boeiender te maken voor de bezoekers van je website.

Schrap overbodige informatie

Over ons-pagina's moeten wel een redelijke hoeveelheid informatie bevatten, maar ze kunnen niet alles bevatten wat je over je bedrijf wilt delen. Voeg de belangrijkste informatie toe en wees beknopt.

Voeg een menselijk element toe

Het tonen van de echte mensen achter je merk helpt mensen om zich met je te identificeren en zich meer verplicht te voelen om contact te maken.

Maak het visueel

Neem je visuele branding op een aangename manier op in je over ons-pagina. We weten allemaal dat het leuker is om een goed ontworpen website te bekijken, en eerlijk gezegd maakt het het merk betrouwbaarder en professioneler.

Blijf trouw aan je merk

Onthoud: dit is jouw over ons-pagina. Het moet uniek zijn en trouw aan je merk, want uiteindelijk wil je er je eigen draai aan geven. Laat je merkpersoonlijkheid maar opvallen!

Wanneer je de bovenstaande must-haves en tips hebt gevolgd, weet je hoe je een perfecte over ons-pagina kunt maken. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op door rechtsonder een chat te starten. Wij helpen je graag!

Vindwoorden: over ons pagina, jezelf voorstellen, bedrijfsverhaal, ai-assistent

Was dit een antwoord op uw vraag?