De AVG- & DMA-wet
AVG-wet - De gevolgen voor je site/shop en je bezoekers/klanten - Stappenplan
Stap 05 Instellingen bij én verwerkersovereenkomsten met je leveranciers en derden (third parties) - Je site of shop AVG-compliant maken
Stap 05 Instellingen bij én verwerkersovereenkomsten met je leveranciers en derden (third parties) - Je site of shop AVG-compliant maken

Welke instellingen kun je aanpassen om te voldoen aan de AVG-wet bijvoorbeeld bij Google Analytics?

Jacques Stoop avatar
Geschreven door Jacques Stoop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zorg dat je Stap 00 AVG/GDPR - Je site of shop AVG-compliant maken: alle relevante achtergrondinformatie hebt gelezen voordat je verder gaat. In deze stap geven we specifieke achtergrondinformatie over "de instellingen bij leveranciers en derden (third parties)" zodat je de acties onderaan dit artikel kunt uitvoeren.

Verwerkersovereenkomsten

In Stap 00 lees je alles over de rollen binnen de AVG-wet. Jij bent de verwerkingsverantwoordelijke en daarom moet je verwerkersovereenkomsten sluiten met verwerkers zodat zij verantwoordelijk zijn voor hun deel. Klik op deze link "Checklist 4: Eisen aan de verwerkersovereenkomst" om te kijken waar zo'n overeenkomst aan moet voldoen.

Jij kunt je leverancier om een verwerkersovereenkomst vragen maar wij vinden dat een leverancier haar klanten een overeenkomst moet aanbieden om haar klanten te ontzorgen. Onze verwerkersovereenkomst vind je hier en is onderdeel van onze algemene voorwaarden.

Instellingen

Leveranciers van softwarepakketten of clouddiensten bieden opties om hun diensten AVG-compliant af te nemen door bepaalde instellingen te doen. Ben je daarnaast ook bewust van de bewaartermijnen van leveranciers en of deze overeenkomen met jouw bewaartermijnen. Dit stem je weer af in een verwerkersovereenkomst.

Acties

1. Sluit verwerkersovereenkomsten met al je leveranciers.

2. Zorg dat de instellingen van softwarepakketten/clouddiensten van leveranciers AVG-compliant zijn ingesteld en de beveiliging optimaal is (denk aan veilige wachtwoorden).
    a) De handleiding voor het AVG-compliant instellen van Google Analytics vind je hier.

Stappenplan

In 6 stappen geven we per stap relevante achtergrondinformatie om vervolgens onderaan ieder artikel oftewel stap de acties te begrijpen en uit te (laten) voeren.

Wanneer je als GraagGoedOnline.nl klant in ons keuzeformulier hebt gekozen voor "LATEN DOEN" kun je direct doorklikken naar Stap 06 Privacyverklaring - Je site of shop AVG-compliant maken.

Disclaimer: de inhoud van dit artikel dient enkel ter informatie en niet als juridisch advies.