Pagina's
De startpagina van je website veranderen

[VIDEO] Leer hoe je de startpagina veranderd naar een andere pagina!

Rik Smeets avatar
Geschreven door Rik Smeets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom de startpagina veranderen?

Het veranderen van de startpagina kan goed van pas komen, bijvoorbeeld wanneer je een "under construction" pagina wilt tonen. Je kan dan tijdelijk de under contstruction pagina als startpagina instellen zodat je aan de homepagina kan werken zonder dat mensen deze kunnen zien.

Hoe verander je de startpagina?

Video uitleg:

Tekst uitleg:

1. Log in op mijn.graaggoedonline.nl en klik bij je website of webshop op "Bewerken".

2. Klik in de linker balk op "Pagina's".

3. Klik naast de pagina die je als startpagina wilt instellen op het "instellingen pictogram" en selecteer "Als startpagina instellen".

• LET OP: Deze optie is alleen beschikbaar voor normale pagina's (geen pop-ups, ankers, externe pagina's, dynamische pagina's, 404-pagina en blogposts).

4. Geef een nieuwe alias (URL) op voor de bestaande startpagina en klik op "Startpagina instellen".

• LET OP: Bij het instellen van een nieuwe startpagina worden er GEEN links op je site gewijzigd, dus als je ergens gelinkt hebt naar de oude startpagina zal je deze link moeten aanpassen naar de nieuwe pagina.

• LET OP: Zodra de startpagina is vervangen, wordt de oude startpagina een normale pagina en dan kan deze eventueel worden verwijderd of later opnieuw als startpagina worden ingesteld.

• LET OP: Meertalige sites worden momenteel niet ondersteund.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd, weet je hoe je een startpagina moet veranderen bij je website of webshop. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op door rechtsonder een chat te starten en wij helpen je graag.

Vindwoorden: startpagina, homepage, homepagina, veranderen, change, startpagina veranderen, veranderen startpagina, change homepage, homepagina veranderen.